22. toukokuuta 2013

Keittiö suunnitelmat

Keittiö on ehdottomasti kodin sydän. Niinpä sen toimintojen suunnittelu vaatii allekirjoittaneelta melkoista aivojumppaa. Parasta olisi, jos löytäisi hyvän keittiösuunnittelijan, joka osaisi sijoittaa keittiön toiminnat järkeville paikoille ja luoda samalla keittiölle kivan visuaalisen ilmeen. Toistaiseksi kaikki keittiösuunnittelijoiden kanssa sovitut tapaamiset ovat olleet fiaskoja. Meille on varmaan käynyt käsittämättömän huono tuuri (tai sitten meissä on jotain vikaa :=), sillä keittiösuunnittelijat ovat useamman kerran peruuttaneet aikoja. Yksi suunnittelija istui koko illan kylässä ja piirsi kaiken käsin ruutupaperille. Tietokonekuvia tai tarjousta keittiöstä emme koskaan saaneet. Pitää ilmeisesti vain tyytyä Ikea planneriin ja marssia myöhemmin valmiiden piirustusten kera keittiökaupoille.

VAIHTOEHTO 1VAIHTOEHTO 2

(Pahoittelut huonosta kuvien laadusta). 
Molemmissa vaihtoehdoissa astianpesukone on integroitu ja sijoitettu altaan oikealle puolelle. Vaihtoehto 1:ssä jääkaappi/pakastin on sijoitettu ikkunaseinälle. Vaihtoehto 2:ssa saarake on leveämpi. Baarijakkaroiden sijoitukselle löytyy eri vaihtoehtoja. Lisäksi takka tulee tilanjakajaksi keittiön ja olohuoneen välille. Takan paikka on suunnilleen keittiön saaraketta vastapäätä. Kuvia katsellessa vaihtoehto 2 näyttäisi selkeämmältä, mutta onko laskutilaa liian vähän? Tällä hetkellä vaihtoehto 1 on piirretty talon pohjakuviin..apuva.

 VAIHTOEHTO 3 

Vaihtoehto kolmosessa tasojen pituus ja kaapistojen määrä on pyritty maksimoimaan. Jääkaappi/pakastin on siirretty pois ikkunaseinältä. Saarakkeen taso on noin 20 cm leveämpi kuin kuvassa. Baarijakkarat jäävät oikeasti tason alle. Ikean ohjelmalla ei vain kyennyt ko. saareketta suunnittelemaan.

6 kommenttia :

 1. Tykkään enemmän vaihtoehto kakkosesta! Paljon avarampi ja kiva kun koneet ei oo ikkunaseinällä. Näyttää hyvältä tuo saareke huuvan kanssa :) go for it!
  T: mini

  VastaaPoista
 2. Kiitti mini =) Jännä miten eri tavoin ihmiset hahmottavat kuvat. Mies oli sitä mieltä, että vaihtoehto 2 näyttää jotenkin pieneltä ja vaihtoehto 1 "oikealta" keittiöltä.

  VastaaPoista
 3. Hah aijaa. No mutta tilaa ainakin on enemmän kahdelle kokille kakkosessa. Kolmonen näyttää kyllä jo tosi toimivalta! Työskentelytasoja on enemmän ja se on hyvä. Missä muuten astianpesukone on?

  VastaaPoista
 4. Me ollaan päätymässä nyt todennäköisesti tuohon vaihtoehto 2:seen, joten tervetuloa kokkailemaan kun on joskus valmista =) Astianpesukone on kaikissa vaihtoehdoissa korotettuna altaan vieressä oikealla (ensimmäinen valkoinen kaappi) Ikealla ei kait ole astianpesukonekaappeja, joihin koneen voi sijoittaa ylös, joten siksi laitoin siihen kohtaan vain kaapin kuvan. Työtasoa saisi kyllä pidennettyä vielä 60cm, jos astianpesukoneen sijoittaisi perinteisellä tavalla alas...hmmm.

  VastaaPoista
 5. Aika erikoista että ollut noin huono tuuri noiden keittiösuunnittelijoiden kanssa! no mut sullahan on jo pitkäaikaista kokemusta tosta ikeaplannerista. Toi kolmonen näin äkkiseltään näyttää parhaalta, tulee eniten laskutilaa ja avointa, että pääsee kiertämään ympäri eikä tuu sellasta loukkumaista fiilistä. Mut toisaalta kyllä tuo numero 2 on myös varmasti ihan pätevä. onks materiaalit vielä ihan auki?

  VastaaPoista
 6. Materiaalit on vielä ihan auki. Niiden lopullinen valinta koittaa varmaan vasta syksyllä. Tässä vaiheessa tarvitsee tietää vain keittiökoneiden tulevat paikat, jotta ne osataan ottaa huomioon lvi- ja sähkösuunnitelmissa. Itseasiassa 2, 3 vaihtoehdoissa kodinkoneet liettä lukuunottamatta on samoilla paikoilla, joten ihan vielä ei ole pakko päättää niidenkään välillä ;)

  VastaaPoista