12. elokuuta 2013

Nosturin nokassa


Niin siinä sitten kävi, että alkuperäinen ajatus nopeasta räystäs- ja otsalautojen maalauksesta vaihtui julkisivun maalausoperaatioksi. Kun kerran telineet olivat jo valmiiksi paikoillaan, tuntui järkevämmältä tehdä ulkoseinien maalaustyöt elokuun aikana. Korkeita päätykolmioita varten vuokrattiin sellainen kätevä pikkunosturi, jota siirreltiin papan traktorin avulla puolelta toiselle. Nosturin ohjaaminenkaan ei ollut kovin vaikeaa, kunhan siitä ensin pääsi jyvälle. Maisemia tuli ihasteltua lintuperspektiivistä, välillä vähän huimasi.

Maalauskelit ovat elokuussa olleet todella vaihtelevia. Ensimmäisen neljän päivän aikana hommat edistyivät todella nopeasti. Aurinko paistoi ja lämmintä riitti. Maalausta joudutti myös hyvä lapsuuden ystävä, joka saapui paikalle sutimaan, KIITOS :) Ainoaksi ongelmaksi maalauksessa muodostui etelä/länsipuolen julkisivun maalaaminen helteellä. Auringon paahdetta pakoiltiin räystäiden alla ja maalauspäivät venyivät usein iltakymmeneen. Talon yläosa on nyt maalattu kahteen kertaan. Alakerta on osittain vielä pohjamaalissa. 

Kuluneen viikon aikana työt ovat hidastuneet. Kuurosateita on riittänyt ja kosteusprosentit ovat huidelleet välillä 90 prosentissa. Toivottavasti kelit kohta paranevat. Mies on yrittänyt saada muitakin hommia eteenpäin. Autotallin sokkelin valu on vihdoin tehty ja seuraavaksi aletaan tekemään talon sisäkaton koolauksia. Ruukin peltikaton asentajia ei ole näkynyt, vaikka alunperin oli sovittu, että tulevat laittamaan pellit paikoilleen edeltävällä viikolla. Nyt asennus on sovittu huomiselle päivälle, saas nähdä miten käy. 

Yläpuolella olevasta kuvassa oikealla seinä on maalattu kertaalleen, edessä ylhäällä kaksi kertaa ja alaosassa pinta on vielä talotehtaan pohjamaalilla.
Ulkopaneelien naulanpäät töpsötettiin Ferrexin kanssa (ei ollut muuten mikään nopea homma sekään...) Ei uskallettu jättää väliin tätä työvaihetta, koska valkoisessa julkisivussa naulojen päät saattaisivat muutoin tulla näkyviin. Oikeaa valkoisen sävyä mietittiin myös pitkään, mutta maalattuamme yhden seinän pätkän kahteen kertaan, totesimme, että sävyttämätön valkoinen on juuri sopiva.

Lisäksi muutama sana autotallin sokkelin valusta: valun aikana yksi eps-harkoista sanoi POKS ja se jouduttiin paikkaamaan vesivanerilla. Syynä hajoamiseen oli todennäköisesti se, että harkon kohdalla anturan tartuntateräs oli väärässä kohtaa ja sitä jouduttiin taivuttamaan jälkikäteen. Harkkoa oli myös koverrettu ohuemmaksi, jotta tartuntateräksen ympärille tulisi riittävä määrä betonia. Edellisestä valusta olimme viisastuneet sen verran, että leikkasimme ylimmäisen harkkokerroksen nappulat pois ennen betonin pumppausta.

Hajonnut harkko


Viime aikoina on tullut pohdiskeltua tätä meidän raksa-arkea. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa, että mukavat koti-illat, yhteinen aika ja ulkona käyminen ovat vaihtuneet suttuisiin maalin jälkiin iholla. Tunteet ovat välillä pinnassa - tavaran ja lapsien raahaamisesta pölyiselle raksalle on tullut kehojemme rumba. Arjen romantiikkaa on yhteinen ajelu nosturilla, auringonlasku ruoteiden päällä, lämpimän kesätuulen käydessä kasvoilla. Ensi vuonna toivottavasti asumme uudessa kodissamme ja muistelemme kaikkea tätä lämmöllä, että tulipahan tehtyä. Huomenna on meidän 13.hääpäivä, 
 Kiitos siitä <3
 

2 kommenttia :