1. syyskuuta 2014

Keittiökuvia


Hartaasti odotettu kiintokalustetoimitus saapui viime viikolla. Kapistot tilattiin Laitilan erikoiskalusteesta. Jännittävin odotuksen kohde oli ehdottomasti keittiön yläkaapisto. Kaapisto teetettiin mittatilaustyönä koivuvanerista. Yläkaapiston myötä loputkin keittiöntasoilla lojuneet tavarat pääsivät paikoilleen ja lopputulos näyttää mielestäni oikein mukavalta. Vielä pitäisi päättää, miten yläkaapit käsitellään? Ilman pintakäsittelyä koivuvaneri nimittäin tummuu ja kellastuu. Käsittelyvaihtoehtoja on muutama, mutta vahvimmat ehdokkaat ovat venelakka ja osmocolor. Pidän koivuvanerin vaaleasta sävystä, mutta jokin lämmin ruskean sävykin saattaisi toimia... Välitilasta puuttuu vielä lasi. Tämä on  aiheuttanut hieman harmia, kun lapset eivät osaa käsitellä Blancon hanaa tarpeeksi varoen ja vesiroiskeita lentelee ympäriinsä.


Kodinkoneisiin olemme olleet tyytyväisiä. Erityisesti Samsungin side-by-side, on ollut loistava vekotin kesähelteillä. Lapset ovat innostuneet hakemaan itse juotavansa ja vesikin maistuu, kun siihen saa laittaa jääpaloja. Astianpesukone on integroitu mikron alapuolelle. Aterimet saa nosteltua näppärästi astianpesukoneen vieressä sijaitsevaan laatikostoon. Korotetun astianpesukoneen etu on se, ettei lattiarajassa tarvitse kyykkiä konetta täytettäessä. Zeoliittikuivaus todella toimii niin, ettei koneesta nouse höyryä pesuohjelman jälkeen, kun oven avaa. Tämä on hyvä siinä mielessä, etteivät yläpuolella sijaitseva mikro ja kaapin ovet kärsi kosteudesta.Siivousta helpottamaan asensimme keittiöön rikkaluukun roskisten edustalle. Tosin keskuspölyimuri lojuu vielä laatikossaan ja odottaa asennusinspiraatiota.  Puhtaanapidon lisäksi keittiön suunnittelussa kannattaa huomioida hyvin pistorasioiden paikat ja niiden helppo käytettävyys. Meillä niemekkeen päätyyn asennettiin tuollainen Hagerin 3-paikkainen pop-up pistorasia. Pistorasian voi näppärästi nostaa ylös ja upottaa pöytätason sisään. Laitteiden virtajohtoja ei tarvitse irroittaa käytön jälkeen vaan ne jäävät siististi rasian sisään.Niemekkeellisen keittiön ongelma on mielestäni kulmakaapit, jotka helposti nielevät turhan paljon kaappitilaa verrattuna esim L-malliseen keittiöön. Meillä nurkat otettiin hyötykäyttöön Le mans:n uloskääntyvällä piilomekanismilla. Kyseinen keksintö tekee nurkkakaapeista todella helppokäyttöisiä ja niihin mahtuu ihan kiitettävästi tavaraakin. Meillä vasemman puoleisesta nurkasta löytyvät pannut ja kattilat, jotka sijaitsevat heti keittopisteen vieressä. Oikean puoleiseen nurkkaan olen saanut ängettyä kaikki leivontavälineet. Tavarat pysyvät hyvin järjestyksessä, kun mitään ei tarvitse kurkotella kaapin perältä.


4 kommenttia :

 1. Todella hienon näköinen keittiöstä tuli. Itelläni on kanssa kulmakaapissa tuo le mans härpäke. Yllätyin le mansin kätevyydestä ja siitä, kuinka paljon siihen oikeasti mahtuu tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :) määkin olin vähän epäluuloinen, että mahtuuko meidän kaikki kattilat ja pannut tosiaan le manssiin, mutta mahtuhan ne. Uunivuoat ei enää mahtuneet vaan ne piti laittaa toiseen laatikkoon.

   Poista
 2. Kaunis keittiö! Ihanat nuo vanerikaapit. :)

  VastaaPoista