23. syyskuuta 2013

Syksy on saapunut


Päivät lyhenevät kovaa vauhtia ja ilma kylmenee. Kauhistuneena katsoin toissa päivänä ylen sääennustetta, joka lupasi pohjoiseen räntäsadetta! Tulin siihen tulokseen, että 4kk on yksinkertaisesti hävinnyt johonkin. Aika on hurahtanut raksan ja työpaikan välillä suhatessa. Onneksi jotain on tapahtunutkin.

Kirvesmiesporukka sai autotallin rungon koolauksineen valmiiksi. Aikaa tähän kului muutama päivä. Tarkoituksena on tehdä tallin lattiavalu ja peltikatto valmiiksi ennen lumen tuloa. Alunperin autotalli piti rakentaa talon valmistuttua, mutta totesimme, että tarvitsemme kuivaa varastotilaa jo rakentamisvaiheessa. Rakennustavaraa alkaa olla tontilla kiitettävästi, eikä sen suojaaminen räntäsateessa ole mitään hauskaa puuhaa. Tallin ulkopaneelit odottelevat pihamaalla asennusta, mutta tällä hetkellä TODO-lista on niin pitkä, että saavat olla.Talon sisällä on tapahtunut iso muutos, kun saimme laitettua lattiaeristeet paikoilleen. Nyt sisällä voi jopa kävellä sukkasillaan, melkein kuin oikeassa talossa. Lattiaeristeiden sahaaminen oli sellaista mukavaa puuhaa. Ensimmäinen kerros vei eniten aikaa, kun sorapatja piti saada takaisin omaan korkoonsa viemärimylläysten jälkeen. Laser oli tässä jälleen kerran oiva apu. Suoraa pätkää saatiin valmiiksi eristelevyillä nopeasti, mutta putkien kohdalla piti nykertää. Mittojen kanssa sai olla tarkkana ja saumat piti muistaa asentaa limittäin. Eristepurua olikin sitten joka paikassa, joten jälkiviisaana suosittelen työhön kuumalankaleikkurin hankintaa. Yhteensä eristeitä tuli lattiaan 100+50+100=250mm. Eristeiden asentamisen jälkeen lämpötila on talon sisällä pysynyt korkeampana n. 16C°päivisin. Kosteusprosentit huitelevat 80% kummallakin puolella. Lattiavalu tehdään syys-lokakuun vaihteessa. Toiveena on välttyä kalliin talvibetonin käytöltä. Samalla kertaa valetaan talli ja talon alakerta.
Kuuma ja kylmävesiputket on asennettu eristeiden väliin. Viime hetkellä huomasimme, että putkien päät nousevat kodinhoitohuoneessa ylös väärästä kohtaa. Siirsimme putkia kymmenen senttiä, joten nyt koko putkihässäkän pitäisi jäädä teknisen tilan kaapin oven taakse piiloon, kuten on suunniteltu.


Mummun kanssa käytiin myös agrimarketissa yksi päivä ostamassa timanttituijia hintaan 2€/kpl. Lisäksi mukaan tarttui viiniköynnös ja pari kukkaa. Kaikki -50% tai -70%. Suosittelen lämpimästi käyttämään nämä puutarhaliikkeiden syystarjoukset hyödyksi,vaikkei puutarhainto olisikaan enää huipussaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti