23. toukokuuta 2014

K niin kuin kesä

Hellelukemista on saatu nauttia viime päivinä, mikä on kai harvinaista Suomessa tähän aikaan vuodesta. Kesän saapumisen myötä, hinku päästä muuttamaan uuteen kotiin, on kasvanut suorastaan sietämättömäksi. Kuuma kerrostalokämppä ja pölyinen raksa - sitä väliä kuljetaan vielä tovi.

Kuopus on sairastanut vesirokkoa ja olen itsekin taistellut kuumetautia vastaan pari viimeistä päivää. Raksalla on kaikesta huolimatta menty eteenpäin. Yksi iso jännitysmomentti oli portaiden saapuminen. Kävin vilkaisemassa niitä tänään. Kaikki ei valitettavasti mennyt ihan nappiin, niin hienot kuin portaat olivatkin, huoks :( Kaiken rakentamisen keskellä en jaksanut paneutua portaiden piirustuksiin ja lähetellä kymmenittäin detaljikuvia porrastoimittajalle, siitä mitä me haluaisimme. Eli taas kerran, näillä mennään.
Portaiden askelmat ovat vaaleaksi mattalakattua tammea. Verratessani parkettipalaa ja porrasaskelmia toisiinsa oli niiden väriero huomattava. Portaat ovat väriltään punertavammat, enkä ole vielä täysin varma kykenenkö elämään tämän asian kanssa. Käsijohde on mielestäni turhan paksu portaisiin nähden, joten vaikutelma on hieman kömpelö. Käsijohteesta sai kyllä hyvän otteen ylös kiipustaessa. Suurin harmi kuitenkin näkyy alapuolella olevasta kuvasta. Etukäteen oli vaikeaa hahmottaa mille korkeudelle portaiden alareuna tulee sijoittumaan wc:n puolella. Havaitsimme, että portaiden alla on korkeutta riittävästi, mutta satulaportaiden reisilankun kulma jää hölmösti ilmaan roikkumaan, jolloin pöntöllä kävijä on vaarassa lyödä päänsä portaisiin. Siinäpä taas pulma ratkaistavaksi.Valokuvissa porrasaskelmien väri on valon puutteesta johtuen paljon tummempi kuin luonnossa.

Tekninentila on saanut jälleen täytettä, kun maalämpöpumppu on laitettu paikoilleen. Melko pieneen tilaan on saatu ängettyä pumppu, ilmastointikone, vesiputket ym. Sähköjohtoja on myös kiitettävä määrä, vaikkei meidän talosta erityistä taloautomatiikkaa löydykään.Keittiöön on tehty vedeneristykset (Ardex) Keittiön kaapistot odottavat toisella puolella huonetta asennusta. Jeii.


3 kommenttia :

  1. Kyllä nuo portaat kieltämättä näyttävät vähän punertavilta verrattuna vaikka meidän valkolakattuihin tammiaskelmiin. Meillä on enemmänkin harmahtavat. Mutta ihan komeat portaat silti.

    VastaaPoista
  2. Kauniit portaat! Kuvissa ainakin aika yllättävän punaiseen taittava sävy. Näitä sattuu... meille tuli raksalle ikkunatoimitus, yläkerran ranskalaisen parvekkeen ovena myyty juttu onkin ihan täysiverinen ikkuna. En ole ollenkaan varma voinko elää sen kanssa, kalliiksi varmaan tulee vaihtaminen.

    VastaaPoista
  3. Valokuvissa portaat ovat tosiaan punertavammat kuin luonnossa, mistä lie johtuu... Joka tapauksessa, olen vähitellen alkanut tottua portaisiin. Ihmisten kokemusten perusteella lakattujen portaiden väriä voi helpoiten muuttaa vahaamalla suoraan lakan päälle osmocolorilla tms. En ole varma uskaltaisinko lähteä kokeilemaan ja toisaalta, onko siihen edes tarvetta? Katsotaan nyt ensin miltä portaat näyttävät, kun parketti on lattiassa. Tällä hetkellä raksalla tapahtuu niin paljon asioita, ettei meinaa pysyä mukana...

    VastaaPoista