31. toukokuuta 2014

Keittiön vuoro


 Keittiö on saapunut. Alkuperäiset suunnitelmat muuttuivat aika radikaalisti, kun ovien väri vaihtui valkoiseksi. En oikein osaa perustella, miksi näin - valkoinen vain tuntui ajattomalta valinnalta ihmiselle, joka muutenkin kyllästyy nopeasti kaikkeen. Keittiökaupat tehtiin maaliskuussa Orikedon kalustetukun kaapistoista. Muutama asia jäi harmittamaan. Kaapistojen noudon yhteydessä varastomiehet eivät olleet kovin palvelualttiita ja mies sai kantaa yksinään kaapit peräkärryyn. Kaksi kaapeista oli viallisia (toinen väärin mitoitettu ja toisesta puuttui pohjalevy), joten jouduimme ajamaan 140km vaihtamaan kaapit. Mitään hyvitystä emme tästä saaneet. Suunnittelupalvelu saa meiltä kuitenkin kiitosta. Keittiömyyjä osasi heti kertoa, mikä suunnitelmissamme toimii ja mikä ei. Keittiön suunnittelu kävi myös nopeasti, koska olimme jo ostaneet kodinkoneet ja tiesimme niiden tarkat mitat.


 
 Yläkaapit ja tasot ostamme hintasyistä eri paikasta. Tasoksi tulee valkoinen kivitaso ja yläkaapit teetämme näillä näkymin vanerista paikallisessa kalusteliikkeessä. Haemme keittiöön alapuolella sijaitsevan kuvan tapaista tunnelmaa. Vanerin käyttö on jo aiheuttanut ihmetystä tuttavapiirissämme. Yläkaappeja on vain 2 kpl, joten tässä kohtaa pieni kokeellisuus sallittaneen :)

KUVA: http://nordicdesign.ca/blog/cozy-playful-apartment-int2-architecture/

Keittiön asennuskuvia:7 kommenttia :

 1. Keittiösuunnitelmat kuullostaa hyvälle, teille tulee hieno keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lopputulos on aina vähän yllätys, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä :)

   Poista
 2. Olen kuullut muiltakin, että ei orikedon kalustetukun palvelu oikein pelaa ja yleensä joku juttu joko puuttuu tai on vääränlainen. Hienon näköinen keittiö tulee. On kiva seurata teitin projektia, koska oma on niin erilainen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna :) On tämä rakentaminen välillä sellaista tahimista, onneksi loppusuora häämöttää...

   Poista
 3. Vaneri näyttää tosi hyvältä! Ja suunnitelmat myös. Minkäväriset kaapit teillä oli alunperin haaveissa? Minä pitkään ajattelin mattamustia ja viime hetkellä vaihdoin (mielestäni ajattomampaan) valkoiseen. Iski pakokauhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli alunperin mustat kaapit haaveissa :) On se jännää, miten alunperin hyvältä ja vähän erilaiselta tuntuneet valinnat muuttuvat loppumetreillä ihan karseiksi. Pahanlaatuinen vanilja-syndrooma siis ;)

   Poista
  2. Just niin. Rupesin oikeastaan jänistämään, kun ajattelin, että parin vuoden päästä olen kyllästynyt mustiin ja mies tuskin heti haluaa remontoida. :)

   Poista