5. elokuuta 2014

Muutto


Koittihan se pitkään ja hartaasti odotettu päivä: 31.7.2014 talolla pidettiin muuttotarkastus. Päivää ennen muuttotarkastusta paikalla kävi melkoinen vipinä. Maalausta, putkitöitä, valokatkaisimia ja listoja paukutettiin paikoillee yömyöhään saakka. Lisäksi ilmanvaihtokoneen käyttöönoton yhteydessä ilmastointijärjestelmä piti säätää kohdilleen ja mittauksista tehdä pöytäkirja. Jätehuollosta piti käydä tekemässä sopimus jne.  Torstaina tarkastaja saapui paikalle ja totesi talon olevan hyvällä mallilla. Niin vain meille myönnettiin muuttolupa! Ainoa huomautus tuli terassien portaista. Jokaisen uloskäynnin yhteydessä pitää olla portaat, vaikkei pudotusta olisikaan puolta metriä enempää.

Perjantaipäivä kului tavaroita pakkaillessa ja lauantaina tavarat kannettiin jo uuteen kotiin. 

 
Vielä viimeisiä listoja paikoilleen eteisessä ennen h-hetkeä ja siivouksia. Joudumme jatkossakin sietämään jonkin aikaa tavarakaaosta, sillä vaatekomerot eivät ehtineet paikalle ennen muuttoa. Onneksi on kesä, eikä näillä keleillä paljoa shortseja ihmeellisempää vaatetusta tarvita. Myös portaiden lasikaiteiden asennuksen piti tapahtua heinäkuussa, mutta lasitehtaan kesälomasta johtuen kaiteiden toimitus viivästyi ja jouduimme nikkaroimaan tilapäiset kaiteet vanerista. 


Muutaman uudessa kodissa nukutun yön jälkeen herään edelleen aamuisin hymy kasvoillani. On ihanaa keittää aamukahvit ja istua omalla pihalla kaikessa rauhassa. Olkoonkin, että piha muistuttaa läheisesti kivierämaata, eikä terasseista ole tietoakaan. Enää ei ole kiirettä. Täällä me nyt ihan oikeasti asutaan, hapuillaan uusien valokatkaisimien välillä (niitä on hirveä määrä) ja ihmetellään, miten kaikki härpäkkeet toimii. Sisustuskuvia ei lähiaikoina ole luvassa, mutta rakennusaiheiset postaukset ja juttujen rönsyilyt jatkuvat blogissa entiseen tyyliin. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille lukijoille, jotka olette jaksaneet RISU CASAN valmistumista seurata ja näitä höpinöitäni lukea. On ollut mukavaa vaihtaa ajatuksia ja yhtä lailla käydä lukemassa teidän blogeja.

8 kommenttia :