28. heinäkuuta 2014

Kylpyhuone edistyyAiemmin vinkkasin, että alakerran kylpyhuone saattaa sittenkin saada laatat pintaansa ennen meidän taloon muuttoa. Laatoittaja on ahkeroinut helteistä huolimatta ja laatoitukset ovat valmistuneet pikavauhtia, tykkään :)

 

Ammattilaisen jälkeä ei voi kuin ihastella ja tämän yhden kerran voin tunnustaa, etten ole emäntä helpoimmasta päästä.  Halusin, että laatat jatkuvat eteisestä, kodinhoitohuoneen kautta kylpyhuoneeseen ilman kynnyksiä. Lisäksi lattiaan piti saada oikeat kaadot seinän viereen sijoitettavalle unidrain-lattikaivolle. Shampookolon toteutuksen halusin ilman profiileja ja laattoihin ohuet saumat n.1mm. Arvatkaapas mitä, no problem. Jälki on priimaa ja emäntä tyytyväinen.


 


Shampookolon tekeminen aiheutti laatoittajalle eniten päänvaivaa. Työtä vaikeutti se, etteivät mosaiikkiarkkien laattapalat olleet saman korkuisia. Näpertämisen tuloksena ne kuitenkin asettuivat kauniisti paikoilleen, eikä vesitaskuja pitäisi jäädä. Laatat ovat vielä saumaamatta, joten lopputuloksen pitäisi olla vieläkin parempi.  Saunan lattian laatoitukset ovat parhaillaan tekeilllä. Lauteiden alle tulee samaa laattaa 10x10 kokoisena, jotta lattiakaivolle saadaan tarvittavat kaadot. Kunnon kaadot helpottavat myöhemmin saunan pesua, eikä löylyveden/vesileikkien kanssa tarvitse olla niin varovainen. Kodinhoitohuone alkaa myös olla valmiina, joskin viimeistelyt ovat vielä kesken ja sotkut siivottava. Ulkona on hirvittävä hikikeli, joten ajattelin painua lasten kanssa uimaan ja illalla raksalle hommiin. Kesäloma alkoi juuri, joten pahin raksa/muuttorumba saadaan hoidettua huomattavasti iisimmin.3 kommenttia :

  1. Oijoi, teillä ollaan jo niin lähellä valmista!

    Jääkö teillä jotain tiloja tekemättä muuton jälkeen? Tuliko saunaan vedeneristystä?

    VastaaPoista
  2. Kyllä saunan lattiaan tuli veden eristys. Meillä jää saunan ja toisen pikkuvessan rakentaminen vielä syksylle. Kiintokalusteista ihan kaikki eivät ehdi paikalle ennen muuttoa, esim. eteisen liukuovet puuttuvat, mutta muuten ollaan valmiita listoja myöten :)

    VastaaPoista