17. kesäkuuta 2013

Pähkinä purtavaksi

Aiemmin kerroinkin jo miten meidän vesiliittymän ja kaivojen sijaintipaikat olivat eri paikassa kuin mihin ne asemapiirustuksessa oli piirretty. Ongelma on jo korjattu, mutta jottei elämä kävisi liian helpoksi, nyt on edessä uusi haaste. Viemärikaivot on kaupungin kuvien mukaisesti tehty 6,93m korkeudelle, sitä vastoin pihakadun korkeus on 6,55m. Miksi näin on alunperin suunniteltu, se ei ole meille vielä selvinnyt?

Joka tapauksessa autotallimme etureuna on piirretty 2 metrin päähän pihakadusta mikä tarkoittaa sitä, että ajoliuskalle voi tulla liikaa nousua. Tallia ei voi siirtää taaksepäin. Tallin takana tulee vastaan kallio, joka tällä hetkellä sijaitsee n. 1,5 metriä korkeammalla tien pintaa. Tallin asemakorkeutta joudutaan tarkistamaan. Olemme pyöritelleet erilaisia vaihtoehtoja:

1. Piharakennuksen antura porrastetaan, jolloin varastotilojen lattia jäisi autotallin lattiaa korkeammaksi. (Mahtaakohan olla miten hankalaa ja kallista toteuttaa?)
2. Piharakennus jätetään 1 metrin verran muuta tonttia alemmaksi. Tämä tarkoittaisi, että piharakennuksen ympärystö rajattaisiin kivimuureilla. Lisäksi rakennuksen takapuolella sijaitsevalle varaston ovelle pitäisi rakentaa rappuset ja kallion päälle kaiteet.
3. Nostetaan autotallin maanpinnan korkeutta ja tehdään pitkä ajoliuska autotallille. Tällöin tilaa  "varastettaisiin" hieman tontin rajojen ulkopuolelta ja tien pintaa nostettaisiin jo ennen tontille tuloa.

Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Huomenna pidetään hätäkokous tontilla.EDIT: Täytyy myöntää, että tontti on yllättänyt. Ilman piharakennusta mitään ongelmaa ei olisi. Hätäkokouksen jälkeen päädyttiin siihen, että autotallin takaista seinämää louhitaan vielä n.5m taaksepäin. Maatöiden piti valmistua ennen juhannusta. Uusien räjäytysten myötä aikataulu viivästyy todennäköisesti viikolla. Pelivara on nyt käytetty, joten sormet ristiin, että tästä eteenpäin kaikki menee suunnitellusti ja perustukset saadaan valmiiksi ennen talopaketin saapumista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti