30. kesäkuuta 2013

Pohjatöiden tekoaViikonloppuna päästiin vihdoin tekemään autotallin anturaa. Talonkin kohdalla maatyöt saatiin lähes finaaliin sunnuntai-iltana. Kanaali talolle on edelleen auki, koska eristeet ovat laittamatta ja maalämpöputket tätyy vielä työntää suojaputkien läpi. Vko 25 kävi kävi Geodrill poraamassa maalämpöä varten 170 metrin reiän kallioon. Poraukseen meni päivä kahdelta mieheltä.

Perjantaina autotallin pohja saatiin täryytettyä siihen malliin, että kaupungin mittamies pääsi mittaamaan tallin kulmat. Meikäläinen pönotti täryytetyn anturanpohjan päällä mittatikun kanssa, kun mies vielä tarkisti laserin kanssa, että alusta on varmasti tasainen. Epätasaisuudet lanattiin pois pitkän lankun kanssa ja lopulta heittoa ei ollut missään  kohti 1cm enempää.

Tämän kanssa täryytettiin pari tuntia. Täryn jälkeen patja kasteltiin, jotta siitä tulisi mahdollisimman tiivis. Maaurakoitsijan mukaan tontin pohja on paras mahdollinen, eikä ainakaan painumia perustuksiin pitäisi tulla. Maaperä on myös todella kuiva. Sateista huolimatta kalliopohjalle ei ole kertynyt vesilätäköitä.Talon salaojaputkien asentaminen sujui joutuisasti. Tosin homma vaati paljon lapiointia ja muutamia virheitäkin meinasi salaojaputkien asennuksen aikana tapahtua. Tallin lähettyvillä oli työmiehiltä unohtunut yhden pätkän kohdalta salaojaputket kokonaan. Tämä kuitenkin huomattiin ja kohta kaivettiin auki. Hieman harmitti muutaman finnfoamin hajoaminen ja töiden viivästyminen. Myös autotallin pohjaa jouduttiin kaivamaan uudelleen auki, kun vesiputkea ei oltukaan vedetty tallille. Autotallin kuviin ei jostain syystä oltu piirretty ollenkaan vesiputkea.  Koska putkea ei ollut tontilla työmiehet ajattelivat, ettei talliin sellaista ole tulossa.Tontille on ajettu kymmeniä kasetteja soraa. Hieman hirvittää millainen lasku sorasta on vielä tulossa. Töistä johtuen meidän rakentaminen ajoittuu pääsääntöisesti iltoihin ja viikonloppuihin. Tästä on haittaa erityisesti silloin, kun huomataan, että jotain puuttuu. Soran saaminen tontille oli hieman haastavaa lauantai-iltana, mutta onnistui lopulta. Puuhommat jatkuvat edelleen. Onneksi lapset ovat viihtyneet tontilla puuhaillesa ja klapikonen kimpussa
Kaverukset


Viikonloppuna saatiin asennettua ja raudoitettua autotallin anturamuotit. Tuntui hyvältä saada vihdoinkin "oikea" rakentaminen käyntiin. Formexin anturamuotit olivat todella helppokäyttöisiä. Päivittelen anturan tekemisestä lisää myöhemmin.

2 kommenttia :

  1. Soralasku jännittää täälläkin... Yllättävän paljon sitä vaan menee.

    VastaaPoista
  2. Jep, laskeskelin yhteen näitä soramääriä ja jos oikein laskin niin meidän tontille on tähän mennessä toimitettu yhteensä soraa, mursketta yms. yht. 341 tonnia! Toivottavasti ei enää kauhean paljoa lisää tarvitsisi tilata...

    VastaaPoista