4. tammikuuta 2014

Kodinkoneet


Vuodenvaihde on hyvää aikaa lähteä kodinkoneostoksille. Poikkesimme Giganttiin katsastamaan kodinkonemalleja ja saimme tarjouksen hyvillä tammi-alennuksilla. Otamme kodinkoneet rosterin värisenä ja kalusteisiin integroituina. Poikkeuksena side-by-side jääkaappi-pakastin, johon päädyttiin lähinnä sen pienemmän tilantarpeen vuoksi. Kodinkoneissa vaatimuksena on hiljaisuus, vähäinen energiankulutus ja kestävyys. Mielen koneet olisivat olleet laadukkaita, mutta ilmeisesti Siemensin ja Boschin koneet ovat hinta-laatu suhteeltaan myös hyviä..? Joka tapauksessa kodinkonepakettimme näyttää nyt tältä.
Samsung RS61681GDSR side-by-side.
Seinät ovat perinteistä mallia ohuemmat tilan maksimoivan tekniikan ansiosta. Säilytystilasta on tehty syvempi ja leveämpi tehokkaalla eristyksellä.  Kokonaistilavuus on 620 litraa, pakastin 217 l ja jääkaappi 403 l. Ulkomitat: leveys 908mm, korkeus 1780mm, syvyys kahvoilla 768mm. Energialuokitus A++ digitaalisella inverttikompressorilla. Jääpalakone on sijoitettu fiksusti niin, ettei se vie ylimääräistä tilaa pakastimelta.

Siemens EH651RE11E induktiotaso fasettihiotuilla reunoilla. Pitäisi olla nopea ja tehokas. Osa kattiloistamme menee näin ollen vaihtoon.

Menhir Elica (Savo) liesituuletin huippuimurille. Sopivan liesituulettimen löytäminen osoittautui vaikeaksi,  sillä huippuimuri karsi vaihtoehdot vähiin. Olisin halunnut keittiön kattoon upotettavan, tyylikkään ja huomaamattoman liesituulettimen. Markkinoilla olevien mallien hinta kuitenkin ylitti kipukynnyksen,  joten etsintää jatketaan. Ihmetystä aiheuttaa myös se, että huippariversiot näyttävät olevan kalliimpia kuin omalla moottorilla olevat vastaavat liesituulettimet. Mistäköhän tämäkin johtuu?Siemens HF25M5R2 integroitava mikro. Yhteen sopiva valitsemamme uunin kanssa.

Siemens HB23AS540 erillisuuni. 7 eri uunitoimintoa, teleskooppikiskot. Jätettiin pyrolyysitoiminto pois, koska ei olla sellaista tähänkään saakka tarvittu, vaikka myyjän puheiden mukaan onkin aivan ehdoton. Uunissa on helposti puhdistettava ecoclean-pinta.

Bosch SBV68M30EU astianpesukone. Astianpesukone on xl-mallia eli perusmallia korkeampi ja tilavampi. Lisäksi astianpesukoneesta löytyy erikoisuutena zeoliittikuivaus. Zeoliittikuivaus pitää huolen siitä, että astiat ovat pesun jälkeen heti kuivia, eivätkä ne myöskään ole kuumia. Pesuohjelman jälkeen koneen voi avata heti, eikä vastaan tule kuumaa vesihöyryä. Energiankulutus vähenee tekniikan avulla luokkaan A+++. Jälkeenpäin aloin kuitenkin miettimään zeoliitin käyttöä koneessa. Vaikkei zeoliitti olisikaan missään kosketuksessa astioiden kanssa, ei sen käytöstä ole vielä pitkäaikaisia kokemuksia. Kyseinen astianpesukone voitti TM-testin ylivoimaisesti, mutta uskallammeko lähteä koekaniineiksi?


8 kommenttia :

 1. Paljonko tuli paketille hintaa, haluatko kertoa?

  VastaaPoista
 2. Ei olla vielä tehty kauppoja, koska myyjä vinkkasi, että Turussa pidetään rakentajamessut helmikuun alussa ja siellä olisi mahdollista saada vielä parempi tarjous kodinkoneista. 4500-5000€ välillä luultavasti liikutaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen setti, me ollaan aika samoilla spekseillä sitten aikanaan itse etsimässä koneita. Tuota pyrolyysiä kaupitellaan tosiaan nykyään melkein välttämättömänä toimintona.

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Tekniikan määrä lisääntyy jatkuvasti ja ainakin meikäläisellä on vaikeuksia pysyä kärryillä siitä, mitä kaikkea onkaan tarjolla...ja ennen kaikkea miksi? Välillä tuntuu siltä, että kuluttajalle myydään mitä vain, perustelemalla se niin, että tulevaisuudessa tämä löytyy kaikista koneista. Niinpä niin.

  VastaaPoista
 5. Mielestäni tarjous kuulostaa aika kalliilta, jos se jää 4500-5000 väliin. Kannattaa jatkaa kilpailutusta/tinkausta. Meillekin tarjottiin zeoliittikonetta mutta en pitänyt asiaa niin tärkeänä, jotta olisin ollut valmis maksamaan siitä ominaisuudesta mutta voihan se olla, että se on tulevaisuutta :)

  VastaaPoista
 6. Kai tuosta vielä pystyy pudottamaankin. Tosin luulen, että silloin pitää myös tinkiä koneiden ominaisuuksista tai malleista. Ei muuten huomattu kysyttyä, että mitä zeoliittikuivaus astianpesukoneessa maksaa? No sen ehtii kyllä tehdä vielä ennen ostopäätöstä. 4000€ paikkeille on varmaan mahdollista päästä tämän paketin kanssa. Ainakin jos on valmis ostamaan osan koneista viron verkkokaupoista tai on oikein hyvä kauppamies :)

  VastaaPoista
 7. Kuinkas messuilla kävi, tuliko kaupat? Me saimme messuilla tarjouksen juuri samasta(?) Boschin ap-koneesta, liesitaso oli myös siemensin mutta 90 cm leveä, samoin uuni siemensin pyrolyysi sekä festivon 120c kylmiö + 45f pakastin. Hintaa tälle setille tuli 6400 eikä siinä siis ollu mikroa eikä liesituuletinta (vaikka sellaisetkin vielä tarvitaan!). Itse pidän kanssa tuota zeoliittia hieman epäilyttävänä. Sitähän on käytetty mm. pyykinpesujauheissa vedenpehmentimenä(?), mutta ainakin joitain pesuaineita "mainostetaan" zeoliitittomina, sillä se kai tukkii pyykkikoneen putkistoja tai jotain suodattimia ja lienee niillä jotain ympäristövaikutuksiakin? Eli en lämmenny kyllä ja kun nykyinenkin tiskari on Mielen (kylläkin vaan 45-senttinen, mikä on 4-henkiselle perheelle vähän turhan pieni), ostettiin se 8 v sitten käytettynä eikä siinä ole mitään vikaa ollut niin en kyllä huolis uuteenkaan keittiöön muuta kuin Mielen! :) Ja niitähän mainostetaan, että kestää kotitalouskäytössä 15-20 vuotta. No mainos on aina mainos, mutta itsellä kyllä Mielen tiski- ja pyykkikoneista erittäin hyvät kokemukset!

  VastaaPoista
 8. Kyllä kaupat tuli :) Alkuperäisestä hinnasta tippui vielä 1000€ ja kaupan päälle saatiin Gigantin kamppanjan takia kodinhoitohuoneen Epoq-kalusteet ilmaiseksi, joten melkoinen säästö tuli näistä. Tosin rehellisyyden nimissä pitää tunnustaa, että viime hetkellä vaihdoimme liesituulettimen Savon kattomalliseen huippariin, mikä taas nosti hintaa (sain siis lopulta tahtoni läpi). Mutta kaiken kaikkiaan ollaan ihan tyytyväisiä näihin kodinkoneisiin ja raportoidaan mahdollisista zeoliitin haittavaikutuksista myöhemmin ;)

  VastaaPoista