8. tammikuuta 2014

Ulko-ovi vaihtoon

Talopakettiin kuuluneet materiaalit on lähes kaikki saapuneet perille, ainoastaan ulko-ovi uupuu. Asiaa pähkäiltyäni olen päättänyt, että alunperin valitsemamme ulko-ovi menee vaihtoon. Valitsimme oven kiireellä kolmesta eri vaihtoehdosta, joista mikään ei ollut oikein mieluinen. Rakennuslupahakemuksessa oven väriksi on ilmoitettu tummanharmaa. En tiedä onko rakennusaikainen vaneriovemme jotenkin vaikuttanut ajatusmaailmaani, sillä viime aikoina olen alkanut pitää myös vaaleista puisista ulko-ovista. Ovi tulee Kaskipuulta ja sen tilausaika on n. 6 viikkoa. Lämpimät kelit ovat osaltaan saaneet aikaan sen, ettei oven tilauksella ole ollut mitään kiirettä. Seuraavat ovimallit ovat mielestämme kivoja:1. Kero - Viitapuu (kuva on suuntaa antava) 2. Ofelia - Kaskipuu


 3. Tieva - Kaskipuu 4. Pallas - Kaskipuu


 5. Hyperion - kaskipuu


Viimeisen kuvan sininen ovi on omalla tavallaan hauska, mutta tähän vaihtoehtoon päädyttäessä vaihtuu väri tumman harmaaksi. Osa ovista on Hdf-levypintaisia, osassa on puupaneelit. Eikun valitsemaan.

6 kommenttia :

 1. Hei, Kerossa kapeampi paneeli näyttää paremmalta kuin tuo leveä. Meillä oli alunperin valittuna Ounas mutta se vaihdettiin Kaskipuun Keroon (sillä kapeammalla paneelilla), toisena vaihtoehtona oli tuo Kaskipuun Tieva. Yllättävän samanlaisia ovivaihtoehtoja kaikki tuntuvat katselevan. Meilläkin valintalistalla Design ovista, Ounaksen lisäksi, olivat Pallas ja Ofelia. Varaston oviksi meillä tulee Olos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, että kapeampi paneeli näyttää silmään paremmalta kuin leveä. Nämä ovivalinnat on sitten juuri niitä, mitkä paljastavat vuosien päästä, millä aikakaudella talo on rakennettu ;)

   Poista
 2. Vastavierailulla! Vielä täytyy kahlata koko blogi läpi kun on sopiva hetki :) Oivoi kun tuo puunvärinen ovi on kaunis! Voisikohan pelkkä ulko-ovi olla puunvärinen vaikka ikkunapielet olisikin tummanharmaat? Ehkä ei :/

  VastaaPoista
 3. Kiva kun löysit blogiini :) Meille on tulossa valkoiset ikkunanpielet ja tummanharmaa ovi. Ilmeisesti yhdistelmä ei ole kovin yleinen, koska talomyyjäkin varmisti kahteen otteeseen oven väriä. Rakennusvaiheessa ulko-ovena toiminut vanerinen ovi (kuva löytyy talopaketti-tunnisteen alta), herätti kiinnostuksen puunvärisiin oviin. Yhdistelmä näyttää mielestäni hyvältä, muuten kokovalkoisen talon kanssa. Tässä sitä taas pähkäillään, ties kuinka monetta kertaa.

  VastaaPoista
 4. Meille tulee tummat ikkunanpielet ja puunvärinen ovi. Puuta on kyllä muutenkin tehosteena julkisivussa, mutta tykkään kovasti. Ovimalli on vielä valitsematta, mutta tuollainen Viitapuun Keron tyylinen on kuitenkin tulossa.

  VastaaPoista
 5. Meille on tulossa tuollainen Viitapuun Keron tyylinen ovi. Toimittajaa ei tosin ole valittu. Seurana on sitten tummat ikkunanpielet eli keskenään eri värisillä ovella ja ikkunanpielillä mennään mekin. Talon julkisivusta löytyy tosin tuota puunväriä jonkin verran.

  VastaaPoista