23. maaliskuuta 2014

Ekana ulos

Tulipa vaan mieleen näistä kuvista, että kaiteet pitäisi päättää piakoin :) Pitkään ykkösvaihtoehtona olleet lasikaiteet on tiputettu pois, joten seuraavaksi paras vaihtoehto on valkoiset teräskaiteet. Suomen rakennusmääräykset vaikuttavat olennaisesti kaiteiden suunnitteluun. Esimerkiksi vaakasuuntaan kulkevat kaiteiden teräspinnat eivät todennäköisesti menisi läpi rakennusvalvonnassa, koska lapset saattaisivat käyttää pinnoja kiipeämiseen ja tippua. Samasta syystä kaidepinnojen väli on maksimissaan 10cm. Mitä sitten jää jäljelle?


KUVA: Talo Pihkala KUVA Loppuun vielä muutama valloittava kuva lapsenmielisille...

9 kommenttia :

 1. Tosi hauskat liukumäki kuvat! Tämmöisiä ei varmaan tosin löydy suomesta?

  VastaaPoista
 2. Apua miten siistejä nuo liukumäki-jutut! :D Ihan huikeita kyllä!

  VastaaPoista
 3. Eikös olekin :D En ainakaan ole kuullut, että kellään Suomessa olisi vastaavia, mutta jos ylimääräistä tilaa löytyy niin varmasti kokeilemisen arvoinen juttu.

  VastaaPoista
 4. Tylsät rakennusmääräykset varmaan kieltävät nuo liukumäet, tai ainakin niissä pitäisi olla kaiteet vieressä ettei pääse tippumaan :) Paitsi ekan kuvat rappusiin integroidut voisivat toimiakin, pitääpä miettiä olisiko jotenkin helposti toteutettavissa (ja poistettavissa sitten kun ei enää jaksa laskea). :D

  Miksi muuten tiputitte lasikaiteet pois, kustannussyistäkö? Tulevatko metallikaiteet selvästi edullisemmiksi? Kyselen mielenkiinnosta kun olin itse yllättynyt lasikaiteiden edullisuudesta. Siis olin luullut vielä pahemman hintaisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ainakin suoran mallisiin portaisiin toteutus onnistuisi suht helposti :) Tilaa portaissa kulkemiseen ei oikeastaan tarvita kovinkaan paljoa, leveitä tavaroita pystyy edelleen kuljettamaan ja vastaantulijat voivat liukua ohi. Mikä parasta, myös pyykkipussit tulisivat liukumäkeä pitkin reippaasti alakertaan saakka :D

   Kustannussyistä ja puhtaanapidon takia tosiaan tiputimme lasikaiteet pois. Tyylillisesti profiilittomat lasikaiteet ovat mielestäni todella kauniita. Saamassamme tarjouksessa karkaistut/laminoidut lasit maksoivat noin 500€/metri asennettuna. Tuttavapiiristä puolestaan löytyy hitsaustaitoisia ihmisiä, jotka pystyvät tekemään meille metallikaiteet edullisesti, meidän tarvitsee vain tilata materiaalit ja päättää sopiva malli.

   Aloin tässä jo miettimään, että pitäisikö sittenkin jättää sohvan ostaminen myöhempään elämänvaiheeseen ja täyttää olohuone tyynyillä, sekä metallisella putki-liulla ;D

   Poista
 5. Loistavat nuo liukumäki-portaat! Mekin parhaillaan mietimme portaita ja olisihan tuo aika mainio yksityiskohta (meillä tulossa yhdet suorat portaat, joten toimisi hyvin). Rakennusmääräykset vaan taitavat tulla vastaan, mutta jos vaikka tarkastuksen ajaksi laittaisi mäen kaiteiden taa piiloon... ;)

  VastaaPoista
 6. Meille portaat ovat olleet yksi haastavimmista pohdinnan kohdista (väliovien lisäksi) rakentamisessa ja suunnittelussa. Lähtökohtana oli, että ellei portaita saa jemmaan huomaamattomaan paikkaan, tehdään niistä päinvastoin näyttävä sisustuselementti. Koska ne tylsät rakennusmääräykset tekivät ykkösvaihtoehtona olleista kierreportaista mahdottomat, täytyi sama, meille mieluinen retrotyyli toteuttaa muulla tavalla. Mustat pinnakaiteet mustissa teräsportaissa hoitavat nyt sen tehtävän. Laitoin juuri muutaman 3D-kuvan näkyviin, jos haluat käydä kurkkaamassa:

  http://suokuokkajatalo.blogspot.fi/2014/04/case-closed-portaat.html

  VastaaPoista
 7. Kävin kurkkaamassa ja tosi kivoilta teidän portaat näyttivät. Omista haaveista kannattaa pitää kiinni, ainakin niin pitkään kuin se on mahdollista :)

  VastaaPoista