12. maaliskuuta 2014

Kylpyhuoneen ja saunan 3D suunnitelmat


Kylpyhuoneen suunitelmat alkavat olla lähes valmiina. Lattialaataksi valitsimme harmaan Consept Ragno Grigio 60x60 laatan. Vielä pitäisi päättää nostetaanko harmaata lattialaattaa suihkujen takaseinälle tehosteeksi vai pidetäänkö kaikki kylpyhuoneen seinät valkoisina? Valkoisesta seinälaatasta on kaksi eri vaihtoehtoa: struktuuripintainen porcellanato laatta, sekä mattapintainen retifioitu laatta. Shampookoteloa varten ollaan myös löydetty pari mielenkiintoista mosaiikkivaihtoehtoa.


VAIHTOEHTO 1


VAIHTOEHTO 2

VAIHTOEHTO 3
SEINÄLAATAT...
Ja sitten vielä se kylpyhuoneen katto: puupaneelia vai kipsilevyä? Ainakin tällä hetkellä sts-profiilinen paneeli tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta, mutta hieman pelkään miten tunkkaiseksi puupaaneeli tekee tilan. 3D-kuviin on piirretty kylpyhuoneeseen kipsilevykatto.

9 kommenttia :

 1. Ylellisiä valintoja! Me olemme päätymässä panelikattoon vaikka olen aina inhonnut sitä. Ehkä siihen kuitenkin on ollut syynä kuusipaneeli ja erilaiset pyöristykset. Suora STS-paneeli on ihan toista maata. Nyt kun on käynyt tsiigaa taloja, jossa yhtenäinen katto jatkuu paneelina myös suihkun puolella ja ilman ylimääräisiä listoja, on ne näyttänyt hyviltä. Varsinkin kun on tuo lasiseinä, niin katto saa kivasti jatkumoa. Haapa saattaa vähän kellastua jos ei käsittele lähes valkoiseksi. Me olemme tod. näk. päätymässä tervaleppään. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että valkoinen on aina valkoinen ja todella raikas! Me ei uskalleta kauheasti leikkiä laattojen kanssa kun tulee se puu. Sen kanssa sopi mielestäni nätisi, valkoinen ja musta :) Nyt ainakin tuntuu tältä, lopulliset valinnat tehdään vasta kesällä, joten onhan tässä aikaa muuttaa mieltään.

  VastaaPoista
 2. Kylpyhuone tuo pienen ripauksen luksusta elämään :) Haaveilin aikoinaan myös ammeesta, mutta valitettavasti kylpyhuoneen neliöt eivät ihan riitä ammeeseen. Onneksi sauna on tulossa niin on sentään joku paikka, missä pystyy talvella lämmittelemään. Vaikeinta kylpyhuoneen laattojen valinnassa on sopivan tasapainon löytäminen. Mustaa, valkoista tai harmaata käyttämällä ei juuri voi mennä pieleen. Varsinkin jos toteutuksen tekee kahdella laatalla, jotka varmasti sopivat yhteen. Toisaalta silloin kylpyhuoneesta saattaa helposti tulla tylsä. Luulen, että seinien osalta päädymme kuitenkin mattapintaiseen sileään valkoiseen aattaan. Tehosteseinää pitää vielä miettiä. Kävipä mielessä sekin, että jos suihkuseinän tekee harmaalla laatalla niin pitäisikö silloin myös saunan edessä olevat seinän pätkät tehdä samalla harmaalla?

  Tervaleppä on hyvä valinta saunaan. Pidän myös tuijasta ja magnoliasta, mutta ne ovat niitä ylellisiä budjettimme ylittäviä valintoja, joten todennäköisesti päädytään kattopaaneeleissa lämpökäsiteltyyn haapaan tai tervaleppään.

  VastaaPoista
 3. Luksus kuulostaa just hyvälle :) Tuota "tylsää" minäkin pelkään ja sitten toisaalta pelkään sitä irrottelua ja sen myötä kyllästymistä. Vaikeeta vaikeeta :)

  Teidän havainnekuvat auttavat kyllä suunnittelussa. Uskoisin, että pelkkä suihkuseinäkin voisi olla harmaa. Lähetänpä sinulle sähärillä yhden kuvan, jossa on ystävien suihkutila niin, että juuri tuo suihkuseinä on harmaa ja muu vaaleeta. Saat vähän käsitystä :) Siinä sauna jää vastakkaiselle puolelle, mutta anyway näet.

  Tuija on todella kaunista. Mutta uskon, että mekin pitäydytään näissä pikkusen edullisemmissa versioissa.

  VastaaPoista
 4. Kääk, eihän sinulla ollutkaan sähäriosoitetta näkyvillä. Laita mulle vaiks sähköpostia jos haluat nähdä sen kuvan :) kotinakivitalo(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kommentoit, laitoin sinulle sähköpostia :) Bloggerin raivostuttaviin ominaisuuksiin kuuluu, ettei se enää muutaman muutoskerran jälkeen anna minun muuttaa esittelytekstiä niin, että siihen voisi liittää sähköpostiosoitteen :( Osaisikohan joku tietokone-nörde auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisithan lisätä sivupalkkiin uuden "laatikon" sähköpostiosoitteelle, kuten minulla on.
   Ulkoasu > lisää gadget > teksti.

   Poista
 6. Minä olisin kysynyt, että saitteko nuo hahmotelmakuvat, vai oletteko ne itse piirtäneet? Jos olette itse piirtäneet, niin kuulisin mielelläni millä ohjelmalla ja miten :)

  Ja kuten yllä on jo kommentoitukin, myös puupaneelin saa valkoisena, eikä se silloin tunnu ollenkaan tunkkaiselta. Hienoja on teidän suunnitelmat. Täällä äänestetään vaihtoehto 1:n puolesta :)

  VastaaPoista
 7. Hahmotelmakuvat teki meille paikallisessa Värisilmä-liikkeessä mukava nuori naishenkilö veloituksetta. Ystävällistä palvelua, joka meidän tapauksessa auttaa hahmottamaan paremmin laattavalintoja. Pidän valkoisesta puupaneelista, mutta saunan ja kylpyhuoneen väliin on tulossa lasia ja näin pienessä tilassa paneelin vaihtuminen toisen väriseksi aiheuttaa harmaita hiuksia. Vaihtoehto 1 on tällä hetkellä vahvoilla :)

  VastaaPoista
 8. Tuttua pohdintaa tälläkin kanssarakentajalla! Me päädyimme lopulta saunassa vaaleaan haapaan sts-profiililla ja kylppärissä levykattoon. Tylsyyttä uhmaten kylppäriin tulee samaa harmaata 60x60 laatttaa sekä lattiaan, että seiniin. Vessoihin mustaa ja valkoista. Eli samoilla turvallisilla valinnoilla mennään. "Irrottelua" kokeilemme muissa kohdissa. :)

  VastaaPoista