16. heinäkuuta 2013

Ei vielä


Kattotuolit ovat saapuneet! Talopaketin piti alunperin saapua manantaina 15.7. Jettatalolta kuitenkin ilmoitettiin, että asennus tapahtuukin vasta torstaina 18.7, joten hetki joudutaan vielä odottelemaan. Oikeasti parin päivän viivästys ei haitannut meitä yhtään, sillä täytöt olivat vielä tuolloin pahasti kesken. Sokkelin valun jälkeen tontilla on näperrelty monen moista: on asennettu routaeristeet ja salaojittavat eristeet (Fuktisol). Tehty reikiä anturamuottien muoveihin, jotta antura pääsee tarvittaessa kuivumaan. Sokkelin eps-eristeeseen on tehty viiste tulevaa seinän tippapeltiä varten yms.

Talon sokkelin rakentaminen eps-harkoilla aiheutti meille tavallista enemmän päänvaivaa. Perinteinen patolevy sokkelin pinnassa ei tuntunut hyvältä ajatukselta, koska eps-harkon pinta on betonia pehmeämpää ja ajan kuluessa patolevyn nappulat todennäköisesti painuisivat eristeen sisään. Patolevyn ajatushan on siinä, että sokkelin ja levyn väliin jää ilmarako, josta kapillaarinen kosteus pääsee tuulettumaan pois. Päätimme pelata tässä asiassa varman päälle ja valitsimme maanalapuolisille osille salaojittavan fuktisol-levyn. Fuktisol-levy on tehty "eps-kuulista", jotka on liitetty yhteen bitumilateksiliimalla. Levyjen toimintaperiaate selviää alapuolella olevasta kuvasta.

Kuva: www.isodran.fi/index.php
Mikäli kyseinen tuote jotain teistä kiinnostaa lisätietoa löytyy osoitteista: www.isodran.fi/isodran-levy/ ja www.malander.fi/fuktisol_salaojittava_lammoneriste.

Kuvia tämän päiväisistä edistysaskelista:
Sokkelin täyttöä...
Putket vedettynä tekniseen tilaan
Saunaan vedettiin raitisilmaputki anturan alituksena
Perustusten tekovaihe  on tuntunut ikuisuudelta, vaikka aikaa tähän on kokonaisuudessa kulunut  1,5kk. Töitä on paiskittu urakalla ja silti tontilla ei ole ollut nähtävissä muuta kuin valtava soramonttu. Välillä on tuntunut siltä, että ainut merkki projektin etenemisestä ovat tappavaan tahtiin postiluukusta tipahtelevat laskut. Tuntuu epätodelliselta ajatella, että parin päivän päästä talon seinät jo nousevat.

...Ei nyt vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa vaan keskitytään olennaiseen. TODO-lista: pitäisi koota telineet, asentaa maakiilat, tasata maa 3 metrin alueelta talon ympäriltä, sekä varata kevytsuojapeitteitä ja sopiva alue Jettatalon tavarantoimitusta varten. Mitäköhän vielä?


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti