11. lokakuuta 2013

Keittiö-inspiraatio

Rakennushankkeen edetessä olen huomannut, että sisustussuunnittelu ja sisustusmateriaalien valinta ovat jääneet jostain syystä täysin taka-alalle. En tiedä mikä mättää, sillä alunperin sisustaminen oli se vaihe, jota odotin kaikkein eniten oman kodin rakentamisessa. Nyt kun valintoja pitäisi pikku hiljaa  alkaa lyömään lukkoon, tuntuu päätösten teko vaikealta ja jotenkin liian lopulliselta.

Ajattelin tarttua härkää sarvista ja aloittaa keittiömme suunnittelun laittamalla tänne blogiin inspiroivia kuvia keittiöistä, joista itse pidän. Ehkäpä ne omatkin ajatukset tästä vielä selkiintyvät. Keittiön värimaailma on jo selvillä: mustaa, valkoista, harmaata...Mutta missä suhteessa? Lämpöä keittiöön haetaan luonnonmateriaaleista. Keittiön ovet tulevat olemaan sileät, todennäköisesti päädymme johonkin mattapintaiseen vaihtoehtoon. Toiveena on moderni vetimeton keittiö. Viime aikoina olen myös nähnyt kivoja kuvia keittiöistä, joissa ovissa on nupit. Pidetään siis tämäkin optio vielä auki. Aiemmin olen hahmotellut ikea-plannerin kanssa erilaisia vaihtoehtoja keittiöstä. Kuvista näkee keittiömme mittakaavan ja ne löytyvät täältä.1. Yhdistelmä: valko-tummanharmaa keittiö
Kuva


Tässä kuvassa pidän oikeastaan kaikesta. Keittiömme on kooltaan 22m2, joten ihan näin isoa saareketta emme saa tilaan mahtumaan. Tämä sulkee pois myös sen mahdollisuuden, että keittiön takaseinä rakentuisi yhdestä kaappirivistöstä, sillä allas hanoineen ei mahdu saarekkeeseen.
Kuva
Yläpuolella oleva keittiö on samaa kokoluokkaa tulevan keittiömme kanssa. Saarekkeen allas ja taustalla näkyvä liesi vain vaihtavat paikkaa keskenään. Jotenkin kuvan keittiö on liian kliininen ja pelkistetty omaan makuuni. Johtuu varmaan siitä, että kuvassa lattiakin on harmaa ja tavaroita hyvin niukasti esillä.

Kuva

Nixin Valanti keittiöön ihastuin ensimmäistä kertaa jo pari vuotta sitten. Yläkaapit muodostavat hauskan ruudukon ja harmaan sävy on tässä keittössä saven värinen. Ainut mikä mietityttää on ovien avausmekanismi. Ainakin kuvan perusteella vaikuttaisi siltä, että ovissa on pomppusaranat. Tuntuvat lapsiperheessä aika epäkäytännöllisiltä, löytyisikö keltään kokemuksia näistä?2. Musta keittiö

KuvaJokin näissä kokomustissa keittiössä nyt vaan viehättää. Ehkä ne ovat tällä hetkellä vain niin trendikkäitä. Mies liputtaa mustalle keittiölle, mutta itse ajattelen, että keittiöstä voisi kuitenkin tulla liian synkkä ja ahtaan oloinen. Lisäksi nämä "todella trendikkäät" keittiöt tuppaavat näyttämään karmeilta muutaman vuoden päästä...
Kuva


3.  Valkoinen keittiö
Kuva


Valkoinen keittiö on aina hyvännäköinen, valoisa ja raikas. Valkoista keittiötä on myös helppo muunnella vaihtamalla välitilan väritystä. Toisaalta olen ehkä hieman kyllästynyt näihin kokovalkoisiin keittiöihin. Meillä on nykyisessä asunnossamme valkoinen keittiö ja kaapin ovissa myös näkyvät kaikki tahrat, joten rätin kanssa saa olla pyyhkimässä vähän väliä.4. Yhdistelmä: Vaaleanharmaa (+ valkoinen)
Tällä hetkellä vaaleanharmaa keittiö näyttää yllättävän modernilta. Yläpuolella olevassa kuvassa myös vähän erilainen ovimalli, jossa pienet nupit. Vaaleanharmaan keittiön voisin kuvitella ottavani myös kiiltävällä ovella. Tosin sävyltään sen pitäisi olla vielä vaaleampi kuin tässä alapuolella olevassa kuvassa.


Toivottavasti nämä kuvat inspiroivat myös teitä ja eiköhän se sopiva keittiö vielä meillekin löydy, kun lähdetään keittiökaupoille tutkimaan vaihtoehtoja.

8 kommenttia :

 1. Mun piti oikein tutkia nuita teidän aiempia suunnitelmia ja pohjapiirustusta :) Jk&pk olis tosi hyvät tossa ikkunaseinällä: olisivat lähellä ruokapöytää ja liettä.. Mutta, voihan ne olla aika rumat isoina elementteinä just tuolla seinällä & rauhattomat. Mun mielestä paras vaihtoehto on, että kulkuväylä liedeltä/altaalta ruokapöytään on saarekkeen ikkunaseinän puolelta. Jk&pk apk:n vieressä oikealla puolella. Apk:n ja altaan väliin ei tarvi isoa väliä, viis senttiäki varmasti riittää. Ja ku jk&pk olis apk:n vieressä toteutus hyvin "keittiön kolmio" :) Ehditte varmasti vielä monta kertaa miettiä, vääntää ja kääntää keittiöpäätöksiä ;) Ai niin p.s. musta (siis värinä musta) keittiö on kiva ja hyvä, ei synkkä ollenkaan ;)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa kun jaksoit vastailla. Tällä hetkellä tuo ehdottamasi pohjaratkaisu onkin meillä ykkösenä :) Lähinnä just sen käytännöllisyyden vuoksi. Ensimmäisessä suunnitelmassa jääkaappi/pakastin oli tosiaan ikkunaseinällä, mutta aloin kanssa ajattelemaan sitä "rumuutta", isoina kodinkoneina ne todennäköisesti myös tekisivät tilasta pienemmän oloisen. Lisäksi oon alkanut haaveilemaan sellaisesta pienestä sohvanurkkauksesta, joka tulisi ikkunaseinän jatkeeksi eli ikään kuin ruokapöydän päätyyn. En ole kuitenkaan ihan varma mahtuuko se siihen. Mitäköhän kaikkea muuta pitäisi vielä ottaa huomioon keittiön suunnittelussa? Ainakin tason ja välitilan materiaalit on vielä ihan auki... Mites muilla?

  VastaaPoista
 3. Ps. kävin myös kurkkimassa teidän keittiötä ja hyvältähän se musta näyttää ;)

  VastaaPoista
 4. Aika paljon näkyy noita 'ultraleveitä' alalaatikoita. Ei kauheen käteviä jos keittiössä on kerrallaan useampi kuin 1 hlö. Ja varmaan olis mukavaa jos siel vois koko perhe kokata. Ei muut kun tsemppiä valintoihin!

  VastaaPoista
 5. Hyvä pointti! Tässä meidän nykyisessä keittiössä oon kans huomannut et 80cm leveä alalaatikosto alkaa olla ihan maximi kokoa mitä keittiöön kannattaa laittaa. Isommat tuntuvat jotenkin kömpelöiltä, vaikka ehkä näyttävätkin hienoilta.

  VastaaPoista
 6. en lukenut muita kommentteja mutta vastaan että nro 4 ois mun suosikki! vaaleanharmaa vaikuttaa mielenkiintoiselta!! ja näyttää ihanalta. viimisen sijan sais musta keittiö, koska siinä näkyy pöly. heh.

  VastaaPoista
 7. Moi Mini! Vaaleanharmaa keittö on minustakin mielenkiintoinen. Oliko vaaleanharmaista keittiöistä joku selvästi kivoimman näköinen?

  VastaaPoista
 8. Mä kyllä tykkään tosta mattamustasta tosi paljon, tosin muuten tarvis sit olla vaaleampaa.. tasoja ei ainakaan kannata ottaa kovin tummina sen pölyn takia mut ehkei kaapin ovissa oo niin iso ongelma? Lisäks tuo musta ovi sopii älyttömän hyvin just puupinnan kanssa niinku tuo ihana ruokapöytä samaisessa kuvassa :) Taitaa olla vaan aika kallis keittiö. Toisiks paras on tuo vaaleanharmaa 'perinteisempi' malli.

  VastaaPoista