14. lokakuuta 2013

Raksakuulumiset


 Sillä välin, kun olen sairastellut kotosalla, on parempi puoliskoni jatkanut ahkerointia raksalla (ainakin todistusaineiston perusteella :). Vuorossa on ilmastointiputkien asentaminen ja eristäminen. Vaihtoehtoja ilmastointiputkien eristämiseen oli meillä kaksi: insuplast ja perinteinen karhuntaljavilla. Viimeksi mainittu vei lopulta voiton edullisuutensa vuoksi. 
Asennuksessa peltiset ilmastointikanavat saavat karhuntaljasta takin ympärilleen. Saumat teipataan ja foliopintaisen villan paikallaan pysyminen varmistetaan rautalangalla. Tähän mennessä ollaan saatu yläkerran päärunkoputki valmiiksi. Alakerran lämpimässä tilassa kulkevat putket ovatkin sitten helpompia, sillä niitä ei tarvitse eristää. Ilmastointiputkien äänenvaimennuslaatikoiden kanssa kävi pieni moka. Tilattiin niitä vahingossa liikaa ja nyt niitä riittäisi joka makuuhuoneelle. Ilmastointikoneen lähdölle joka tapauksessa laitetaan kaksi vaimenninta sarjaan, jotta koneen melu ei kuuluisi asuintiloihin. Ilmastointi putkia pihamaalla odottamassa asennusta. Valokuvien perusteella myös tallin ulkoverhoilu on nytkähtänyt eteenpäin. Periaatteessa talli selviää aluskate+tuulensuojalevy asennuksella talven yli, mutta aina parempi, jos ehdimme saada peltikaton ja puuverhoilun valmiiksi ennen lumen tuloa. Juuri nyt tuntuu siltä, että raksalla olisi vaikka mitä tehtävää. Tavaraa on roudattu urakalla yläkertaan ja tarkoitus olisi vähitellen saada kaikki pihalla lojuvat tavarat suojaan. Aina välillä joutuu itseään muistuttamaan siitä, että rakentavathan ne ihmiset talvellakin. Kauhea hoppu olisi kuitenkin saada talo lämmitysvalmiuteen saakka ennen pakkasia.

 Väliaikaiset portaat paikoillaan.
Olohuoneen korkea osa laudoitettiin väliaikaisesti, jotta tuulensuojalevyt ym. päästään laittamaan paikoilleen.
Lattiat hiottu

Myös aiemmin kirjoittelemani "talitiaisten mysteeri" saatiin selvitettyä. Tintit pääsivät rakennukseemme etuoven kautta. Jettatalojen rakennusaikaisessa ovessa oli sen verran iso rako yläreunassa, että tintit syöksyivät siitä ohjusten lailla sisätiloihin. Ovi fiksattiin laittamalle sen yläreunaan laudanpätkä, eikä sen koommin ole tinttejä sisällä näkynyt.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti