21. lokakuuta 2013

Takat rivissä

                      Kuva 1                                     Kuva 2                                           Kuva 3

Takkavalikoiman katsastuksen jälkeen finaaliin ovat selvinneet seuraavat kolme ehdokasta: Tiilerin Oliver Funkkis nuotiotakka, Warmauunien Fiona 100 ja Tiilerin Tupla Lauri. Kokemukset kyseisistä takkamalleista kiinnostavat, joten kuulisimme niistä mielellämme lisää.

Ilma on kylmennyt kovasti ja ainakin viime yönä oltiin jo pakkasen puolella. Tällä hetkellä raksalla puhaltavat ilmanlämmittimet, joten olisi mukavaa, jos varaavaa takkaa voitaisiin jatkossa käyttää lisälämmönlähteenä siihen saakka, kunnes maalämpö saadaaan asennettua. Suunnitelmat ovat takan suhteen muuttuneet jo useampaan otteeseen. Haasteita takan+ piipun valintaan tuovat takan vieressä sijaitseva kantava tolppa, sekä yläkerran makuuhuone, jonka läpi piippu kulkee. Kirjoitus aiemmasta takkapohdinnoista löytyy täältä KLIK

Kolmen kärkeen sijoittuvat takat ovat päällisin puolin melko saman näköisiä. Eroja kuitenkin löytyy lähinnä takan ulkomitoissa ja tulipesän koossa. Tiilerin Oliver funkkis on nk. nuotiotakka. Takka on kooltaan suurin: L 1065, S 680 ja K 2045mm. Tulipesän koko on 320 x 450 mm. Warmauunien Fiona on takoista pienin, mutta varustettu isoimmalla takkaluukulla: L 995, S 665 ja K 1650mm. Tiilerin Tupla Lauri on läpiluukullinen takka: L 1065, S 780 ja K 1900mm. Tupla Laurin valitseminen tarkoittaisi sitä, että keittiön saarekkeen paikan pitäisi olla ikkunan puolella. Takan tulta voisi sitten ihailla sekä olohuoneen, että keittiön puolelta.

Takan ulkopinta tulee olemaan rapattu, väri valkoinen tai vaaleanharmaa. Värin lopulliseen valintaan vaikuttaa eniten keittiökaappien ovien väri. Takkaluukun väriksi olemme ajatelleet mustaa. Takkaan tulee päältäliitos, mikä tarkoittaa sitä, että piippu lähtee suoraan takan päältä. Toistaiseksi olemme saaneet tarjoukset Schiedelin piipusta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti