14. helmikuuta 2014

Kodinhoitohuoneen kalusteet

Kodinhoitohuone on kooltaan 10,8m2. Suhteellisen pienen tilaan on niputettu yhteen monta kodin keskeistä toimintoa. Talon lämmitysjärjestelmä jää vasemmalle liukuovien taakse ja terassin oven viereen tulee penkki pukeutumista varten, sekä pyyhekoukut. Saunan vastakkaiselle seinälle sijoitetaan pyykkihuolto ja vesipiste. Siivouskomero löytyy terassin oven oikealta puolelta. Koska lapset ovat jo kouluikäisiä, eikä meillä ole lemmikkejä, päätimme pärjätä ilman kurasyöppöä.  Uskomme pärjäävämme pihaletkun ja kodinhoitohuoneen pesualtaan voimin kurasaappaista ym. likavaatteista. Kodinhoitohuone on jo sinällään suuri edistysaskel, kun tähän saakka pesukoneemme ovat möllöttäneet kylpyhuoneen nurkassa ;)
Kodarin kalusteet ovat väriltään valkoiset. En saanut kuvaan piirrettyä pyykkikonetta/kuivausrumpua, mutta päätimme sijoittaa molemmat vierekkäin lattiatasolle (oikeaan reunaan). Pesukoneen yläpuolelle tulee korkea kaappi, joka on tarkoitettu puhtaita vaatteita varten. Kaapista löytyy jokaiselle oma ritiläkori, johon vaatteet voi viikata suoraan kuivausrummusta.
Hyvää Ystävänpäivää kaikille lukijoille <33 kommenttia :

 1. Hyvältä näyttää! Meillä ei edellisessä talossa löytynyt paikkaa kurasyöpölle ja hyvin pärjättiin ilman. Jätettiin se nytkin pois suunnitelmista, lapset kasvaa kovaa vauhtia ja tuskin sitä sen enempää nytkään tarvitaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mukavaa kuulla rohkaisevia kommentteja varsinkin, kun viimeksi eilen törmättiin taas uuteen haasteeseen...Olen suunnitellut, että kodinhoitohuoneen, sekä pesuhuoneen lattioihin tulisi yhteinäisesti jatkuvat isot 60x60 laatat. Tätä silmällä pitäen kodinhoitohuoneen lattiakaivoon ei tehty ollenkaan kaatoja ja pesuhuoneeseen asennettiin purus-lattiakaivo.

  No kuinkas sitten kävikään. Viikonloppuna huomattiin, että piirustuksista ja sopimuksestamme huolimatta urakoitsija on tehnyt pesuhuoneen lattiaan peruskaadot tavalliselle neliönmuotoiselle lattiakaivolle. 120cm pitkä lattiakaivo ei tuohon sovi mitenkään, vaikka sen viemäriosa on jo lattiavaluun upotettu. Kaiken huipuksi urakoitsija ei vastaa puhelinsoittoihin :(

  VastaaPoista
 3. Voi ei :( Toivottavasti saatte urakoitsijan kiinni! Suunnitelmat näyttävät kyllä hyvältä :)

  VastaaPoista