18. helmikuuta 2014

Olipa kerran...

rakenteilla oleva talo, joka näytti muuten ihan hyvältä, mutta lattiakaivon asennus ei ottanut onnistuakseen. Syynä tähän oli 120 cm pitkä Purus Design-merkkinen lattiakaivo, jonka asennuksen piti olla helppoa. Ja niinhän se olikin, kunnes lattiavalun asentajat päättivät tehdä pesuhuoneen kaadot perusteellisen hyvin niin kuin on aina tehty ...eli täysin väärin.


LOPPUTULOS:Olihan se pieni shokki, kun asia viimein huomattiin. Pikaisesti otimme yhteyttä lattiavalun tekijöihin, arvatenkaan puheluihimme ei vastattu, eikä takaisin päin koskaan soitettu. Yhtenä vaihtoehtona olisi ollut lattiakaivon muuttaminen lyhyempään malliin, mutta hinnaltaan suhteellisen arvokas lattiakaivo oli jo rakennuksella ja sen pohja upotettuna betonivaluun. Lisäksi pesuhuoneeseen on suunnitelmien mukaan tulossa iso 60x60 lattialaatta ja isojen lattialaattojen edellytyksenä on, että kaadot tehdään vain yhteen suuntaan. Näin olimme urakoitsijan kanssa alunperin sopineet.

Lopulta ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi koko pesuhuoneen lattian hiominen/leikkaaminen timantti hiomakoneella. Nähtäväksi jää miten operaatio lopulta onnistuu. Kokemustemme perusteella voin kertoa, etteivät putki- ja betoniasentajat ole suosikkilistani kärjessä.


Kone valmiina toimintaan...jos se pentele käynnistyisi!


sillä välin kokeillaan käsipelillä...


hyvin leikkaa Hiihtolomaviikolle olimme suunnitelleet kylpyhuoneen seinien muurausta. Arvatenkin homma nyt hieman venahtaa. Hyvää kuntosalitreeniä sentään saatiin, kun kannettiin käsipelillä kylpyhuoneen kahiharkot ja 3m pitkät ek-kipsilevyt sisälle suojaan. Mitäs sitä muutakaan hiihtolomallaan vesisateessa tekisi?5 kommenttia :

 1. Oisko ollu helpompaa tasoitteella tehdä kaadot uusiksi, sen sijaan että hioo lattian?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oishan se ollut yksi vaihtoehto, mutta ongelmia olisi tullut kodinhoitohuoneen puolelle siirryttäessä, kun laatoitus jatkuu yhtenäisenä aina ulko-ovelle saakka.

   Poista
 2. Ounou, kävipäs kehnosti. Mielenkiintoista, ettei valun tehnyt firma osoita kiinnostusta myös jälkimarkkinointiin, sehän se on se mikä sitten ratkaisee tuleeko suosituksia...

  Kahihommat on meillekkin tuttuja kun muuraillaan seiniä, odotan innolla ek-kipsien kantamisia kunhan ne saadaan tontille. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Meillä onkin ollut aika tsemppi päällä tämän viikon :) Hommat on edistyneet niin, että nyt ollaan jo kylppärin seinien muurausvaiheessa. Päädyttiin ajan säästön vuoksi ratkaisuun palkata muurari, jonka apulaisena mies häärää. Laatoitussuunnitelmaakin käytiin tekemässä tänään paikallisessa liikkeessä. Kyllä tämä tästä.

  Vinkkinä muille rakentajille, että ei ikinä kannata maksaa koko summaa lattiavalun tekijöille, ennen kuin työn jälki on tarkastettu ja hyväksi todettu. Mekin olimme liian hyväuskoisia, emmekä työmiesten kertomusten jälkeen alkaneet mittailemaan lattiaa vatupassilla joka nurkasta. Mutta näin jälkiviisaana nuo kaivot pitäisi aina tarkistaa ensimmäisenä, vaikka silmällä katsottuna näyttäisi hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Kerrohan sitten ketä ei kannata palkata lattianvaluhommiin ;)

  VastaaPoista