PIIRUSTUKSET


Talo on 1 1/2 kerroksinen. Huoneistoala 163 m2, kerrosala 182,5m2. 


JULKISIVUT:


 POHJAPIIRUSTUKSET:Alakerta
Yläkerta

Ensimmäiset lupakuvat talosta tipahtivat postiluukusta 27.3.2013. Meillä talokauppaan liittyy rakennusehto, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että rakennuspiirustuksiin on mahdollista tehdä muutoksia siihen saakka, kunnes ehto on poistettu. Viikolla 14 olemme menossa rakennusvalvontaan esittelemään talon luonnoksia. Toivomme tietysti, ettei kuviin enää tämän jälkeen tarvitsisi tehdä muutoksia. Rakennusluvan saamisessa kestää näillä näkymin 1kk. Mikäli kaikki sujuu hyvin, toukokuussa meidän pitäisi päästä perustusten kimppuun.

Talon pohjakuvan piirtämiseen käytettiin lopulta kymmeniä tunteja. Mikään olemassa oleva malli ei tuntunut istuvan hyvin tontillemme. Edulliset valmistalomallit houkuttelivat, mutta muutosten lista olisi ollut niin pitkä, että valmistalo olisi tullut loppupelissä huomattavasti kalliimmaksi. Alunperin haaveilimme modernin kivitalon rakentamisesta. Alueen kaava kuitenkin määritti ulkoverhousmateriaaliksi puun. Asuinalueen rakennustapaohjeet on laadittu siten, että asuinalueesta muodostuu kylämäinen kokonaisuus, johon olemassa oleva rakennuskanta istuu hyvin. Alueelle haetaan saaristolaistunnelmaa.

Myös budjetti saneli omat reunaehtonsa taloprojektille. Ylimääräisiä kustannuksia karsiaksemme pohjan suunnittelussa vältettiin turhia erkkereitä ja neliömäärät yritettiin pitää kohtuullisina. Kompromissiratkaisuja jouduimme tekemään alakerran wc:n sijoittelun, sekä teknisen tilan kanssa (yhdistetty kodinhoitohuoneeseen). Toivomme, että tulevaisuudessa talo osoittautuu pohjaratkaisultaan toimivaksi, rakenteiltaan energiatehokaaksi ja palvelee mahdollisimman hyvin asukkaitaan.

Talomme piirsi omien luonnostemme pohjalta Jyrki Poikelin, rakennesuunnittelijana toimi Annika Torkko. Talon piirustukset: asemapiirros, pohja, leikkaus ja julkisivut sisältyivät talokauppaan. Myöhemmin Jettatalo tekee meille vielä energiatodistuksen, sähkösuunnitelmat ja LVi-suunnitelmat. Yhteistyö talokauppiaan ja suunnittelijoiden kanssa on sujunut hienosti, vaikka luonnoksia on muutettu useaan otteeseen.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti