7. elokuuta 2013

Asuntomessukuvia

Sadepäivän kunniaksi ryhdyin lataamaan valokuvia, joita tuli napsittua Hyvinkäään asuntomessuilta. Ehdittiin sittenkin piipahtamaan messuilla, vaikka rakentamisessa on tällä hetkellä täysi vauhti päällä. Suurin osa taloista oli sisustettu varsin ennalta arvattavaan asuntomessu-tyyliin. Muutamassa kohteessa olikin sitten nähty todella paljon vaivaa, mikä näkyi pintamateriaalivalinnoissa ja viimeistellyssä työn jäljessä. Messujen parasta antia olivat tänä vuonna kivikkopuutarhat, valaistusratkaisut ja lastenhuoneet. Tässä "muutamia" kuvia messuilta:

 KOHDE 18: DEKO-TALO


Deko-talo oli sisustettu tämän hetkisten trendien mukaan. Neonretro, sisustustavarat, grafiikkataideteokset ja yhtenäinen kokonaisuus tekivät kohteesta yhden parhaimmista. Kuviakin tuli napsittua ihan kiitettävästi.


KOHDE 25: LAMMI-KIVITALO MAJA
Etukäteen Hyvinkään messuista ei ollut itselläni mitään muuta mielikuvaa kuin tämä kohde. Majaa oli hehkutettu monissa sisustuslehdissä, joten odotukset olivat korkealla. Majassa olikin ihan omanlainen tunnelmansa johtuen suureksi osaksi sen mustasta katosta, rouheista pinnoista ja erikoisista valaistusratkaisuista. Makuuhuoneista en erityisemmin pitänyt. Ovettomuus tuntui oudolta ajatukselta ja lastenhuoneet vaikuttivat jotenkin synkiltä. Tästä huolimatta maja oli mystinen ja kiehtova kohde, jossa kannatti käydä.


 LASTENHUONEITA I

Messukohteissa oli nähty paljon vaivaa lastenhuoneiden suunnittelussa ja sisustamisessa. Messuilta löytyi kaikkea mitä kuvitella saattaa: tarroja, tapetteja, maalattuja maisemakuvia, karttoja, teemahuoneita, parvisänkyjä ym. Todellisia namupaloja.


 LASTENHUONEITA II
 Kohteessa 21 Kivenherra: Lapsille oli rakennettu ihan oma kerros, josta löytyi omien huoneiden lisäksi wc ja oleskeluaula.

KOHDE 20: DUROFIX KOTOTALO
Tämä kohde jäi mieleen sähkönsinisestä väristään, jota oli lähes joka huoneessa. Kohteesta löytyi mielestäni messujen kaunein sauna. Fanitan saunoissa luonnonmateriaaleja ja puunsävyä, joten kyseiset paneelit hivelivat silmiä. Vanhempien huoneen yhteydessä oli oma wc ja vaatehuone. Varmasti toimiva ratkaisu.

YKSITYISKOHTIA:
 LISÄÄ YKSITYISKOHTIA...
Yksityiskohdista nappasin meille muutaman idean mietintään. Yläkerran kattopaneeliksi sopisi hyvin tuo kollaasin yläkulmassa näkyvä Lopella karhe paneeli (mikäli mies sen hyväksyy). Pidän siitä, että paneelista löytyy struktuuria, mutta pölyyntyyköhän tuollainen maalattu raakalauta kovin? Betonilattioita näkyi monessa kohteessa, voisin kuvitella sen olevan toimiva ratkaisu eteisessä ja kodinhoitohuoneessa. Hieman arvelluttaa mitenkä betonipintaiset lattiat kestävät kosteutta? Koska nykyinen kotimme on jatkuvasti pyykkivuorten ja ulkovaatekaaoksen vallassa, olen jo suunnitellut tulevan kotimme kodinhoitohuoneen niin, että jokaiselle toiminnolle löytyy oma paikka. Kodinhoitohuonetta käytetään mahdollisesti arkieteisenä, joten sen yhteyteen tehdään jokin "maja-tyyppinen" ulkovaatteiden säilytysratkaisu. Musta kasvihuone on meillekin tulossa aikanaan. Heinien käyttäminen pihakasveina näyttää yleistyneen kovasti, eikä itse asiassa näyttänyt yhtään pöllömmältä. 

Raksalla on aloitettu talon ulkomaalaus, siitä kuvia myöhemmin.

2 kommenttia :

  1. Tuo kattopaneeli voisi olla ihan kiva vaihtoehto rimakatolle, mitä me olemme harkinneet. Voisi olla vähän kevyempi/nopeampi/halvempi tehdä :)
    Sami RintaWillasta

    VastaaPoista
  2. Ainakin se näytti tosi kivalta asuntomessuilla. Tosin rimakattokin kuulostaa hienolta :)

    VastaaPoista