22. elokuuta 2013

Kattopellit

Ruukin kattoasentajat kävivät laittamassa taloon classic-peltikatteen. Kovin montaa sanaa ei vaihdettu, koska asennusmiehet olivat vironkielisiä. Asennus hoitui kuitenkin näppärästi ja kahdessa päivässä he saivat tehtyä myös läpiviennit katolle, sekä laitettua paikoilleen rännit ja kattoturvatuotteet. Peltikatto on väriltään tumman harmaa: RR23. Katteen ansiosta talon ilme muuttui paaaaljon paremmaksi.

Mies on viikon aikana laittanut katon räystäslautoja paikoilleen. Satoja metrejä lautaa on tullut maalattua kuukauden sisällä. Ihme, ettei käsi ole sen kummemmin maalaamisesta kipeytynyt. Itse asiassa pidän maalaamista terapeuttisena puuhana. Maalatessa ei tarvitse ajatella tai stressata yhtikäs mistään ja oman käden jäljen näkee välittömästi. Millään en malttaisi odottaa, että rakennustelineistä päästään eroon. Talo näyttää nyt erehdyttävän valmiilta ulkoapäin, sisällä kun ei ole tapahtunut vielä yhtikäs mitään.


Rännien syöksyputket eivät ulotu vielä maahan saakka. Tästä syystä putkien päähän laitettiin tuollainen käyrä osa, jotta vesi lentää kauemmas seinästä.Talon ulkopaneelit olivat taloelementeissä paikoillaan. Ainoastaan parvekkeen lyhdyn sivuista paneelit puuttuivat. Sivuille on jo tehty koolaukset paneeleita varten. Suunnitelmissa on saada loputkin paneelit paikoilleen viikonlopun aikana. Nurkkalautoja odotetaan edelleen. Jettatalon toimituksessa oli mukana uritetut ja leveät nurkkalaudat, jotka menivät vaihtoon.

Läpiviennit huipparille ja ilmastoinnille
Kodinhoitohuoneen katos
Kulkusilta ja tikkaat

Kiitollisia ollaan oltu etenkin lämpimistä kesäkeleistä, jotka ovat mahdollistaneet rantareissut. Raksalla oleminen helpottuu lapsilla kummasti, kun välillä voi käydä vähän rannalla puljaamassa.

5 kommenttia :

 1. Kas rakentamise ammatilaise laittab pesän yli kotihi! primalt ja sopivalt näyttäb!

  VastaaPoista
 2. Aika makiata rupee jo näyttää ulkoapäin!

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Talo on tosiaan tässä vaiheessa ulkoapäin todella valmiin oloinen. Meiltäkin moni on kysynyt, että joko muuttolaatikoita pakataan :D . Todellisuus onkin vähän toinen kun astuu sisään...

  Me odotellaan täällä kattoporukkaa saapuvaksi, toivottavasti tulevat pian!

  VastaaPoista
 4. Jep. Maalattia ei ihan täytä tämän päivän laatuvaatimuksia ;) Nyt kun illat alkavat pimenemään ja ilmakin on jo syksymäisen kosteaa, iskee sellainen pakonomainen tarve saada eristeet äkkiä lattiaan ja villat katolle. Mutta yllättävän monta työvaihetta pitää saada tehtyä, ennen kuin niitä päästään edes asentaa.

  VastaaPoista