29. tammikuuta 2014

Tropiikissa





Viime viikonloppuna jatkettiin takan tasoitustöillä. Etukäteen olin hieman pelännyt, että osaanko sittenkään tasoittaa takkaa, mutta homma osoittautui lopulta luultua helpommaksi. Tätä työvaihetta voin siis suositella muillekin tee-se-itse naisille. Weberin laasti sekoitettiin ämpärissä porakoneen vispilällä, jonka jälkeen se oli valmista käytettäväksi. Laastin levittäminen onnistui hyvin pitkää metallista lastaa apuna käyttäen, eikä ollut edes kovin raskasta. Aikaa työhön kului noin tunti. Seuraavana päivänä poistin ylimääräiset laastin jämät takan nurkista puukon kanssa.

Takan pinta viimeistellään vielä myöhemmin struktuurimaalilla tai Decos:n laastilla.



 Sen sijaan takan luukkujen asentaminen ei sujunut aivan ongelmitta. Luukut laitettiin kiinni pelteihin, joissa oli kierreholkit. Yksi holkeista oli kuitenkin saanut siipeensä hitsausvaiheessa, joten holkin kierteet jouduttiin tekemään uudelleen kierretapilla.



Yläkerran betonilattia on alkanut kuivua ja aiheuttanut samalla melkoisen trooppisen ilmaston rakennuksen sisällä. Valun jälkeisenä päivänä mittari näytti +31C° ja kosteusprosentti huiteli 70:n tienoilla. Ikkunat olivat yläkerrassa huurtuneet ja osittain jäätyneet ulkopuolelta. Kosteus oli tiivistynyt ikkunan pokien väliin ja paikoitellen vesi valui pitkin ruutuja. Jouduimme pariin otteeseen avaamaan ikkunat ja kuivaamaan ne pyyhkeiden kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti