6. huhtikuuta 2014

Maalien testaustaKevään 2014 asuntojen sisustuksissa ovat suosittuja erilaiset harmaan ja greigen sävyt. Useimmissa kodeissa seinät pyritään tapetoimaan tai maalaamaan neutraaleilla valkoisen/harmaan/greigen sävyillä. Myös mustat seinät tai yksittäiset tehosteseinät näyttävät kivoilta. Huonekaluissa ja tekstiileissä väreillä revittely on sallittua neutraalia taustaa vasten. Kevään sisustustrendeissä näkyy paljon kirkkaita pastellisävyjä ja jopa sininen tekee paluuta. Kirkkaan keltainen, lila ja koralli ovat juuri nyt IN. Trendiväreistä kiinnostuneen kannatta tsekata Pantonen vuoden 2014 väripaletti.

 Luulenpa, että meilläkin päädytään näihin hyvin neutraaleihin seinävärivalintoihin. Viime viikonloppuna testasin useampia harmaan sävyjä kuopuksen seinään. Valoa oli vähän saatavilla, joten kuvista ei tullut kovin hyviä, mutta sävyerot tulivat selvästi esiin. Osa harmaan sävyistä oli selvästi liian sinisiä, punertavia tai tummia. Omat suosikki harmaan sävyt:
Harmaiden seinien lisäksi maalaamme osan seinistä paperin valkoisella (Tikkurila F 497). Olohuoneeseen on tulossa kalkitir-maalia ja kahteen isompaan makuuhuoneeseen tapettia. Tapettien metsästys on toistaiseksi osoittautunut maalien valintaa vaikeammaksi tehtäväksi. Lasten huoneet ovatkin sitten omaa luokkaa värien suhteen. Vanhempi lapsista on innostunut lumilautailusta ja nuorempi avaruus-jutuista. Yritetään huomioida myös heidän toiveensa huoneiden suunnittelussa. Kuopus haluaisi huoneeseensa kirkkaansiniset seinät, mutta äitiä ajatus vähän ahdistaa :) 

Hyviä vinkkejä maalien valintaan löytyy ainakin täältä: 

8 kommenttia :

 1. Toi Tikkurilan laasti on kyllä kauheen kiva, meillä maalataan lattiat sillä! :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen ihastunut Tikkurilan H487 -sävyyn, eli hohkakiveen eli pimpsteniin. Meillä on sitä vessojen seinissä, ja se on makuuni sopivan "greige", käy myös hienosti yhteen mm. tammen kanssa. Lisää löytyy blogistani tunnisteella "maalaus" :-)

  VastaaPoista
 3. Laasti ja mulperi on molemmat hyviä. Meillä on molempia, mulperia olotiloissa ja laastia makkareissa. Molemmat hyviä, sopivan neutraaleja, mutta ei kuitenkaan valkoisia värejä. Mun mielestä niillä voi maalata kaikki seinät ja yhdistää vaikkapa kirkkaan valkoiseen listaan. Näyttää tosi vaalealta, mutta ei kuitenkaan tylsältä.

  VastaaPoista
 4. Laasti on ihana. Meillä on sitä. Meillä on myös Symphony-värikartasta hieman vaaleampaa G487-sävyä. Aikaisemmassa kodissa oli myös piazzaa. Sekin on aika mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini tästä G487-vinkistä. Näyttää kuvien perusteella juuri oikealta sävyltä meidän yläkerran aulaan :)

   Poista
 5. Hyviä harmaan sävyjä löytyy Tikkurilan Pro Grey värikartastosta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvistä vinkeistä. Luulen, että kaikki top 4 päässeet värit ovat hyviä eli täytyy miettiä huone kerrallaan. Yllättävän paljon harmaan sävyyn vaikuttaa sekin, sijaitseeko huone pohjoisen vai etelän puolella.

  VastaaPoista
 7. Laasti on kauniin värinen! Mua naurattaa nuo trendivärit, asutaan tällä hetkellä väliaikaisesti anoppilassa ja siellä on alkuperäisessä asussa oleva kylpyhuone. Laattojen turkoosi väri on ollut trendikäs 60-luvun lopussa, sitten monta vuotta ihan no-no ja nyt se onkin yhtäkkiä taas kuuminta hottia. Jos vaan remonttia lykkää riittävän monta vuotta (vuosikymmentä?), ei värien puolesta ainakaan tarvitse remontoida. :)

  VastaaPoista