28. syyskuuta 2014

Parveke: osa 1

Takan maalaaminen jäi sikseen, kun parvekkeen rakennus käynnistyi hetken mielijohteesta. Parveke muuttaa talon etujulkisivua melkoisesti, sillä se sijaitsee etuoven yläpuolella ja toimii samalla katoksena terassille.

Ensimmäisenä lyötiin parvekkeen niskojen päälle aluslaudoitus, sekä kaiteiden pylväät. Parvekkeen takaosaan, vanerilevyn eteen kiinnitettiin kolmioksi sahattu rima, joka ohjaa sadevesiä poispäin talon ulkoseinästä. Laudoituksen etureunaan kiinnitettiin suojapelti. Tarkoitukseen sopiva pelti löytyi Ruukin kattopeltien jämien joukosta.

 
 

Parveke vesieristettiin käyttämällä Kerabit dual merkkistä, "itseliimautuvaa" bitumihuopaa. Huovan kiinnitys varmistettiin nauloilla. Kaiteiden tolpat suojattiin bitumimassalla. Bitumihuovan päälle tehtiin koolinki lattiaralleja varten. Parvekkeen puumateriaalit kuuluivat talopakettiin. Päätimme kuitenkin hieman modernisoida kaiteita ja jättää niistä pilareiden hatut pois. Etukäteen on hieman hankalaa kuvitella, miltä lopputulos näyttää, mutta toivotaan parasta.

2 kommenttia :

  1. Ei kannata jättää kaiteiden hattuja pois, tai jos välttämättä haluaa jättää niin tolppien päät kannattaa suojata jotenkin. Tolpat mätänee muuten kun imevät aika tehokkaasti vettä ja kosteutta

    VastaaPoista
  2. Näin ajattelimmekin käyvän. Muutimme kaidetyyppiä siten, että päälle tulee käsijohde, joka myös peittää tolppien päät samalla. Katsotaan miltä se näyttää vai laitammeko vielä lisäksi hatut tolppiin.

    VastaaPoista