14. joulukuuta 2013

Talo pakettiin


Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Ei, emme ole vielä muuttamassa uuteen kotiin, vaikka monia asia tuntuukin kiinnostavan näin Joulun alla. Talon pakettiin laittamisella tarkoitan joulurauhaa tai ainakin sellaisen tavoittelua. Miehellä tosin taitaa olla erilaiset lahjatoiveet, sillä hän on löytänyt jostain kutosvaihteen ja painaa täyttä höyryä eteenpäin joulusta viis.
Juuri kun edellisestä myrskystä oli selvitty, iski Seija täydellä voimalla Varsinais-Suomeen katkoen puita ja sähköjä tuhansista talouksista. Lisää puita kaatui viereiseltä tontilta ja varotoimenpiteenä kaadoimme yhden puun,  joka huojui uhkaavasti uuden tallimme vieressä. Etukäteen hieman jännitettiin, miten autotallin peltikaton käy, mutta paikoillaan se onneksi oli. Harjapelti vielä uupuu.

Talolla hommat jatkuvat tavalliseen tapaan. Tällä hetkellä tehdään useampaa asiaa samanaikaisesti. Muurari kävi loppuviikosta tekemässä piipun valmiiksi. Piipussa on hattu ja talon tikkaat on saatu paikoilleen. Välipohjaa eristetään ja sisäkaton koolaukset jatkuvat. Eilen sähkömiehet kävivät vetämässä talolle johtoja ja pistorasioita, sekä asensivat tekniseen tilaan sähkökaapin. Kaikki naiset varmaan ymmärtävät mitä tarkoitan, kun jälkiviisaana totean, että sähköasennusten aikana olisi paras olla itse paikan päällä. Nimimerkillä nykyisessä asunnossamme, keittiön lamppu ei ole koskaan keskellä pöytää...Tästä luukusta pitäisi puhallusvilla-asentajan päästä sisään


KUVIA ERI TYÖVAIHEISTA...VÄLIPOHJAPALKIT

KATTOKOOLAUKSET


SÄHKÖKAAPPI
4 kommenttia :

 1. toivottavasti sähköasentaja ei sentään ole ihan niin tyhmä ollut että olisi jättänyt tuon keskuksen lähtiessään noin avonaiseksi. Tuosta kiinni jäämällä saattaisi luvat lähteä kyseisestä firmasta.

  VastaaPoista
 2. Jaa-a, en tiedä tehtiinkö sähkökaapille vielä jotain tuon kuvan ottamisen jälkeen...mitä olisi pitänyt tehdä? Sen tiedän, että sähköhommat ovat edelleen kesken ja sähköasentajat tulevat jatkamaan hommaansa vielä myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Ei ole lamppu keskellä pöytää, ei. Mikä lieneekin, että vaikka sähkökuvat katsoimme mielestämme hyvin, tuli lampun paikka silti väärin. Niinpä piti vähän vedellä virityksiä, jotta saimme oikealle kohdalleen. Väärä paikka johtuu siitä, että talotehtaan suunnittelija piirtää kuviin pöydän ja sähkösuunnittelija tekee suunnitelmansa sen mukaan. Mutta emmehän me tietenk'ään siihen paikalle pöytää laita.

  VastaaPoista
 4. Juuri tuota tarkoitin :) Ei niihin suunnitelmiin todellakaan voi/kannata luottaa. Lopulliset lamppujen ja rasioiden paikat pitäisi aina itse käydä merkkaamassa punakynällä paikan päällä. Jätepahveista kannattaa rakentaa pienoismalleja tulevien huonekalujen mittojen mukaan ja sitä rataa... ongelmana on vain se, että raksa-arjen keskellä aika on hyvin vähissä ja välillä asioita tapahtuu niin nopeasti, että hyvätkin aikeet jäävät kauniiksi ajatuksiksi.

  VastaaPoista