29. joulukuuta 2013

Villaa ja väliseiniä


Joulunvieton jälkeen oli aika palata takaisin rakentamisen pariin. Meillä taitaa molemmilla olla jonkin näköinen raksa-addiktio, koska jo tapaninpäivän jälkeen kummankin teki mieli lähteä rakentamaan. Lomaillessa raksalle lähteminen on huomattavasti helpompaa, kun päivänvaloa riittää edes vähäksi aikaa. Ruokataukojakin malttaa pitää useammin. Välillä on kiva vain istua, katsella ympärille ja haaveilla. Isoin urakka tehtiin tällä kertaa välipohjan villoitusten kanssa. Yläkerta piti ensin tyhjentää kaikesta rakennustavarasta. Välipalkkeihin naulatut laudat revittiin irti sorkkalaudalla ja laudat raahattiin suojaan autotalliin. Tämän jälkeen palkkien välit lakaistiin ja imuroitiin roskista. Imurin kävelyttäminen välipalkkien päällä oli jokseenkin haastavaa.


Lähtötilanne villoitustyön alkaessa:Itse villoittaminen oli hikistä ja pölyistä puuhaa. Työtä vaikeutti entisestään hengitysmaskin käyttö, jota ilman ei olisi pärjännyt. Lisäksi iho piti suojata hyvin vaatteilla, sillä villa sai ihon kutiamaan. Välipohjaan laitettiin 100mm villaa. Villoittamisessa riitti työkaluksi pitkä villaveitsi ja hyvä tasapaino.

Villahattaraa


Villoittamisen jälkeen on vuorossa lattian lastulevyjen asennus. Yläkerran kylpyhuoneen viemäri- ja putkivedot ovat valmiina, mutta muutama ilmastointiputki täytyy vielä laittaa paikoilleen ennen kuin lattia voidaan lopullisesti sulkea.
Ensimmäinen väliseinä on saatu paikoilleen, jipii! Jettatalon toimitukseen kuuluu KLIK-väliseinärunkojen materiaalit. KLIK-väliseinärungon pitäisi ainakin teoriassa nopeuttaa ja tehostaa väliseinien rakentamista. Järjestelmä perustuu patentoituun kiilamenetelmään, jossa koko väliseinärunko tehdään yhdellä puurangalla. Pystyrankojen asentamisessa ei tarvita ruuveja tai nauloja. Kiilakiinnitys takaa suoran levytyslinjan ja pystyrankojen liikuttaminen on helppoa myös levytyksen aikana. Ranka valmistetaan voimakkaasti vajaasärmäisestä sahatavarasta. Osat liimataan yhteen patentoidulla sormiliitännällä pituus- ja leveyssuuntaan. Valmistusmenetelmä takaa, että tuote on suora ja kieroutumaton. KLIK

Levytetty väliseinä teknisentilan puolelta. Lattiapintamateriaalien valinta alkaa olla ajankohtaista, sillä tekninentila pitää kohta laatoittaa, jotta maalämpöpumppu saadaan paikoilleen. Tosin poikkeuksellisen leudot kelit ja takan polttaminen ovat pitäneet huolen siitä, että lämpöä on tähän saakka rittänyt hyvin ilman pumppuakin. Lisäksi huomenna pitäisi saapua puhallusvillatoimitus Risu Casaan. Vuosi 2014 alkaa näin ollen oikein lämpimissä tunnelmissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti