18. joulukuuta 2013

Tonttujen yö

Eilen illalla paukahtivat kipsilevyt ja yläkerran lattian lastulevyt yhdellä kertaa pihaan. Nosturiauton kuljettaja vaikutti iloiselta saatuaan lastin purettua pihamaalle, toivotteli Hyvää Joulua ja jatkoi hymyssä suin matkaa. Meitä ei naurattanut...tai no tiedossahan tuo levyjen toimitus oli, mutta siitä huolimatta kolme isoa pinoa vetivät hiljaiseksi. Ei siinä auttanut kuin ryhtyä appiukon kanssa kantamaan levyjä yksitellen sisään. 1 EK-kipsilevy painoi n. 25kg ja levyjä oli parisataa. Pienin pino saatiin tyhjennettyä kahdestaan. Illemmalla saatiin vielä kantoavuksi kaksi miestä, suurkiitos <3. Lastulevyt nostettiin käsipelillä yläkertaan ja neljä tuntia meni kaiken kaikkiaan, että levyt olivat sisällä. 
Takkaa on kuivateltu nyt kolme viikkoa. Tuli räiskyy takassa reippaasti, vaikka luukku vielä puuttuukin.


Pojat ottivat suhteellisen iisisti aikuisten jumppaohjelman. IPad ja pullapitko toimivat illan pelastuksena.


7 kommenttia :

 1. Aika nopeasti laitoitte tulet takkaan? Meillä muurari käski odotella minimissään kuukauden, mieluiten kaksikin ennen kuin aloittelee puiden polttamista.

  VastaaPoista
 2. Takkatoimittajan ohjeiden mukaan, takassa voi alkaa polttamaan pieniä pesällisiä kahden viikon jälkeen, joten uskallettiin kokeilla :) Takana luukun virkaa toimittaa toistaiseksi tuollainen palovillalevy, mutta tarkoitus olisi saada luukut paikoilleen joululoman aikana.

  VastaaPoista
 3. Meille tuli kanssa samainen Fiona-takka reilu kuukausi sitten ja alettiin kanssa polttelee parin viikon ilmakuivauksen jälkeen. Alussa pidin pari päivää ulkotulia siellä palamassa jotta saatiin hieman enemmän vetoa aikaan, mutta sen jälkeen sitten jo pieniä pesällisiä.

  VastaaPoista
 4. Hei! Uusi lukija ilmoittautuu ja toivottelen samalla hyvää joulua :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: aika nopeasti tosiaan takka kuivuu, jos vain lämpöä sisällä riittää. Onko teidän Fiona-takka pelittänyt hyvin? Meillä vielä vähän nokeaa, mutta johtuu hyvin todennäköisesti siitä, että luukut puuttuvat. Mukavaa kun jaksatte kommentoida!

  Tervetuloa myös uudelle lukijalle ja Hyvää Joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on toiminut hyvin ja ollaan erittäin tyytyväisiä. Takka lähtee aina hyvin sytytyksessä vetämään ja hienosti "loimuaa" se takaseinä, eli ollaan oltu todella tyytyväisiä. Poltettiin ahkerasti viime päiviin saakka, kunnes saatiin viime viikolla alakertaan lämmöt päälle niin nyt on käyttö jäänyt jo vähän vähemmälle. Meilläkin alussa nokittui luukut kun takassa oli hiukan kosteutta jäljellä, mutta nyt luukun lasi on pysynyt hyvin puhtaana, kuhan polttopuut on ehtinyt sisällä kuivua kunnolla.

   Poista
 6. Kosteutta on meidänkin takassa varmasti vielä jäljellä. Mutta takka vetää hyvin, joten uskoisin, että hyvä siitä tulee :)

  VastaaPoista