1. joulukuuta 2013

Kodin sydän





Hartaasti odotettu takkamme saapui ja nousi pystyyn yhdessä päivässä. Takan toimitti Warma-uunit.  Muurauksen jälkeen takka sai asentajien toimesta verkon pintaansa. Takan lopullisen pinnan ja tasoitustyön teemme itse. Yläkerrassa piipun asennus on vielä hieman kesken. Myös kattokoolausten teko on päässyt vauhtiin. Onkin muuten yllättävän nopeaa touhua verrattuna alumiiniteipin kanssa taisteluun.







Viikonloput tuntuvat tällä hetkellä menevän kaikkeen muuhun paitsi rakentamiseen. Eipä se oikeastaan haittaa, sillä teemme kotia periaatteella: hiljaa hyvää tulee. Vuosi rakentamista on joka tapauksessa pitkä aika ja haluamme, että elämässä on muutakin kuin raksa. Pääkopan takia on välillä tarpeen käydä kekkereissä, nähdä kavereita, leikkiä lasten kanssa tai ihan vaan viettää leffailtaa kotona. Niin ja molemmilla meistä on kokopäivätyö, joten arki-illat ovat lyhyitä.

Tänään kuitenkin ahkeroin raksalla. Tein viimeisiä teippauksia yläkerran kattoon, keräsin roskia ja imuroin alakerran. Roudasin myös ylhäältä tavaraa alakertaan, sillä välipohjan rakentaminen alkaa olla pian ajankohtaista. Yläkertaan tulee kipsivalu ja ennen sitä pitäisi saada valmiiksi sähkötyöt, villoitus ja ilmastointiputket. Valun kannalta olisi järkevää saada se tehtyä ennen joulua, sillä tammikuussa kovat pakkaset voivat hankaloittaa työtä. Katsotaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti